Романтиката – най-важната подправка за всяка връзка

  • Сподели:
Романтиката – най-важната подправка за всяка връзка

''Аз съм романтичен. Аз не съм плачлив, не съм сантиментален. Но на мен ми харесва да бъда романтичен. Това е най-доброто, което можеш да бъдеш на света.'' – Бил Мъри

Преди десетилетия мъжете са залагали предимно на романтичния подход, който без проблем е печелил сърцата на дамите. Доза красиви думи, мил жест и нежно отношение към любимата са им давали нужната гаранция, че дамата на сърцето им, ще остане възхитена. В новото време, тук и сега – време, в което над всичко стоят технологиите, властта и всеобщото безразличие - постепенно подходът на мъжете се променя, а голяма част от жените не усещат нуждата от този романтичен жест. Романтиката винаги е била важна и е най-добрата подправка, която подхранва и обогатява всяка връзка. Замислете се как сте чували истории от баба си и дядо си за малките романтични жестове, които всъщност са закрепили връзката им до дълбоки старини. Подходът е много важен при всички човешки отношения и именно комплиментът и милият жест са нещата, без които не може да съществува нито една връзка, нито тогава - нито сега.

''В живота на човек е необходима романтика. Именно тя придава на човек божествени сили, за пътешествия отвъд обикновеното. Това е могъща пружина в човешката душа, тласкайки го към велики дела.'' – Фритьоф Нансен

Романтиката е един вълшебен начин, чрез който само с помощта на малък жест можем да покажем своите чувства на любимия човек. Толкова малко, а всъщност особено важно за хората, които са избрали да следват един път и да преминават през живота заедно. Романтиката може да се свърже с красива музика – любимата песен на двойката, която за секунди да ги отведе години назад, до момента, в който са се влюбили. До момента, в който тази песен е станала, тяхната песен.

Романтиката може да бъде свързана и с мил жест към любимия човек  - нещо, което можем да направим, дори и само с помощта на двете си ръце – любовен сувенир, който да напомня на човека до нас, колко всъщност държим на него. А ако нямаме толкова време, за да се занимаваме с ръчно изработен талисман за любимия, може да заложим най-масовия романтичен подарък, а именно едно красиво цвете или букет, чрез който да покажем на жената до себе си благодарността, която изпитваме от факта, че точно тя е нашия спътник в живота.

Романтиката може да се покаже и само чрез малко внимание и чаша хубаво вино в компанията на любимия. Можем да покажем своите чувства и любов, чрез приятна вечеря или почивка на усамотено кътче, далече от проблемите и тревогите, от еднообразното ежедневие.

Любовта е най-съвършеното и извисено чувство, което не трябва да се страхуваме да разкриваме пред своя избраник, откраднал сърцето ни. Любовта е единственото чувство, което е способно да ни откъсне от всички негативни неща, които без да искаме стават част от ежедневието ни. Любовта ни дава сила и упора, да мислим по-различно и да виждаме нещата от един по-спокоен ъгъл. Любовта е единственото чувство, което имаме от деня, в който сме се родили, до деня, в който ще си отидем. Просто трябва да се научим да говорим без притеснение за нея, за чувствата, които изпитваме. Особено ако сме в дълга връзка, която на моменти се нуждае от леки подсказки и пренасочване - къде всъщност е правилният път, по който и двамата партньори ще бъдат щастливи.

Романтиката е най-старият начин за ухажване и показванe на чувствата. Тя е нещо, което за огромна жалост е забравено в днешно време, но е символ  на загриженост, нежност и любов. Когато търсим начин да подобрим връзката, в която се намираме - романтиката е най-простият метод за разкриване на най–съвършеното чувство ЛЮБОВ!

Начините да бъдем романтични са стотици хиляди, но дори и най-дребният жест говори сам по себе си, разкрива всички тези чувства, които усилено таим дълбоко в сърцето си, като смятаме, че ще бъдем вечни, а човека до нас не се нуждае от подобни скъпи моменти, които не само да стоплят душата му, но и да съхранят съвместните ни чувства.