Шест неща, за които най–често двойките спорят

  • Сподели:
Шест неща, за които най–често двойките спорят

Семейният живот не е лека задача. Това да живееш с друг човек е безкрайно трудно упражнение, изпълнено с компромиси, спорове, но и много любов между партньорите. Най-честите неща, за които се караме със своя партньор, определено са ежедневните задачи, свързани с работа или домакинство, за които мнението ни коренно се разминава. Ще разгледаме част от нещата, за които спорим най-често със своята половинка.

1. Деца – Възпитанието на детето, определено е сложен процес, през който преминават повечето двойки и невинаги имат еднакъв поглед за това как трябва да възпитават своето отроче. Често пъти различията за начина, по който се стремим да възпитаме и отгледаме детето, пречат на нормалните отношения между партньорите и въпроса, по който има повече от две мнения, поражда напрежение в отношенията.

2. Работа – Споровете могат да бъдат свързани с ежедневни закъснения, не оставащо време за семейството, защото единият от двамата се отдал изцяло на своята работа или различие в това, дали трябва и двамата да работят или по-скоро единият може да се отдаде на децата и домакинството. Споровете при двойките на тема работа, могат да бъдат различни, особено ако двамата са избрали една и съща сфера за развитие.

3. Ревност – Скандалите в двойките в голям процент се дължат на верността или по-скоро на липсата ѝ. Ревността е способна да нахлуе в нашата връзка, а съмненията да породят у нас негативни чувства и мисли.

Когато доверието се е пречупило, започва да нахлува и напрежението между партньорите и докато се сипят обвинения и закани, на лице идва скандалът на тема изневяра.

4. Пари – Липсата на достатъчно средства в семейството, може да доведе до ненужно напрежение. Споровете може да са свързани с недостатъчно средства за погасяване на месечните сметки или прекалено разхищение от страната на единия партньор.

Когато във връзката няма точно изграден план за разчет на месечният бюджет и парите, които остават, се пораждат и конфликтни ситуации между двамата партньори. 

5. Време – Невинаги успяваме да разпределим времето си правилно и докато, животът ни върти в своята безмилостна центрофуга, времето което прекарваме у дома - предпочитаме да се изключим напълно за заобикалящата ни среда и просто да отпочиваме, гледайки в една точка и никой не ни закача за нищо.

Умората, напрежението и стреса, на които сме подложени ежедневно, си казват своята дума и дори и да имаме желание да обърнем внимание на своя любим - нямаме нужните сили, а когато имаме нужните сили, той ги няма и така започваме да се разминаваме в своите желания. Поражда се напрежение, което и двамата партньори усещат и липсата на близост, започва да ги кара да си мислят неща, които обикновено пораждат ненужни скандали.

6. Любов – Притеснението, че нашият любим вече не изпитва досегашните чувства към нас, може да ни накара да бъдем непрестанно нащрек и да сипем ненужни обвинения върху своя партньор, просто защото не чуваме често думата - обичам те.

Когато започват да нахлуват съмнения, свързани с нашата любов към любимия или неговата към нас, ние сме способни да анализираме безкрайно и да се тревожим за неща, които не зависят изцяло от нас –  и тогава, мислите са ни атакувани от черни сценки, които ни превръщат в параноици, чието настроение е променливо и заядливо спрямо партньора.