Стивън – най-малкият от клана Болдуин

  • Сподели:
Стивън – най-малкият от клана Болдуин

Стивън Болдуин е американски актьор, най-малкият сред голямото семейство Болдуин. Той е роден на 12 май 1966 в Масапекуа, Лонг Айлънд, Ню Йорк. Има трима братя, всички които са известни актьори (Алек Болдуин, Даниъл Болдуин и Уилям Болдуин) и две сестри, Елизабет родена през 1955 година и Джейн родена през 1965 година. Актьорът Джоузеф Болдуин е негов братовчед.

От детска възраст Стивън обича оперното пеене, като дори печели награди с таланта си на певец. Уви, оказва се, че не музиката, а киното е неговата страст и така поема по пътя на по-големите си братя и се записва да учи в The American Academy of Dramatic Arts. Въпреки че оставя пеенето на страна, и до ден днешен, Болдуин все още се упражнява и изпълнява любими откъси.

Сред най-известните му роли са в лентата на Оливър Стоун „Роден на четвърти юли“, в „Обичайните заподозрени“ и разбира се във втората част на игралния филм за Семейство Флинстоун. Любопитно е, че през 1994 г. отказва ролята на Джак във филма „Скорост“, която по-късно изиграва Киану Рийвс.

Сред любимите мисли на Стивън Болдуин е: „Животът е толкова прекрасен подарък. Каквото и да ни поднесе той, ние си учим уроците, преминаваме и посрещаме следващото препятствие. Човек не знае какво му предстои. Може да стане по-зле, но може и по-добре“.