Три начина да привлечем пари към себе си

  • Сподели:
Три начина да привлечем пари към себе си

Остават броени дни до Коледа. Всеки планира да купи подаръци за близки и приятели. Но това до голяма степен зависи от нашите финансови възможности.

Много осезателно усещаме колко лесно се харчат парите. И колко хубаво би било да имаме повече от тях. Тогава нека видим какво можем да направим, за да привлечем пари към себе си.

Както знаем, парите обичат да се въртят. Те са средство за обмяна. Затова количеството на пари в нашия живот е пряко свързано с поддържането на добър баланс между даването и получаването.

За да имаме пари трябва да можем както да даваме, така и да получаваме. Този процес на обмяна започва от най-ранна възраст, още в нашето детство. Затова за да привлечем пари в живота си трябва да започнем с:

1. Добри отношения с нашите родители

Само от родителите си човек получава безвъзмездно – любов, грижа, закрила, дом и стабилност. Много е важно да приемем родителите си такива, каквито са и да го направим чистосърдечно. С всички техни действия и грешки, без да ги съдим. Да им бъдем благодарни, че са ни дали живот. Това ни дава сили в следните посоки:

- Да си позволяваме да получаваме

- Да имаме повече да даваме, за да можем да получаваме повече

- Да отстояваме себе си

- Да намерим своето място в света

- Да получаваме подкрепата на другите хора

2. Добри взаимоотношения с парите

Правилната ни нагласа и отношение към парите, към тяхното печелене и харчене, са изключително важни. Тук отново става въпрос за баланс между даване и получаване. Срещу работата, която вършим, ние получаваме пари. Важно е да смятаме, че процесът е уравновесен. Т.е. че работим (даваме) точно толкова, колкото изкарваме. Ако балансът е нарушен, веднага трябва да предприемем мерки да го възстановим.

Трябва правилно да се отнасяме и към харченето на пари. Не трябва да го разглеждаме като раздяла с парите, а като размяна за нещо, което можем да дадем на друг или да използваме, за да направим добро за себе си. Когато даваме пари е добре да им благодарим.

Също така е добре мислено да пожелаваме на човека, на когото ги даваме, да ги умножи, за да може те пак да се върнат при нас и то в по-голямо количество. Когато даваме пари ние не ги губим. Това е важно да се разбере. Ние ги обменяме и това е правилната гледна точка.

3. Пълноценен и смислен живот

Всичко започва от него. Дори и това колко пари ще имаме. Всичко в света се върти. Единственото сигурно нещо е промяната. Затова трябва да слушаме сърцето си и да вървим по свой собствен път. За да бъдем щастливи, здрави и богати, трябва да работим това, което ни харесва, да бъдем заобиколени от хора, които ни подкрепят и мислят като нас и да носим много любов в себе си.