Три причини за разпадането на модерните връзки

  • Сподели:
Три причини за разпадането на модерните връзки

Не може да се отрече, че рано или късно се научаваме да се справяме с раздялата. Всяка връзка е урок, който трябва да научим. И ако сме в състояние да се поучим от този урок, ние можем да пораснем емоционално.

През последните години процентът на разводите расте. Причините може да са различни, но се обуславят основно следните три:

1. Не успяваме да общуваме пълноценно

Комуникацията е разковничето на дългата и стабилна връзка. Дълбокият и смислен разговор често се губи и се стига до жестоки спорове с половинката. Трудно е да отговорим на нуждите и желанията на партньора си, когато не сме съгласни с него, но вместо да изразим гласно това, ние се затваряме в себе си.

Това натрупване на негативни мисли и чувства може да доведе до избухване в даден момент и да предизвика сериозни последствия, особено ако се превърне в честа практика.

2. Не се доверяваме един на друг

Доверието върви заедно с истинското общуване. Колко от вас са имали ревнив партньор и това е задушавало връзката ви? Силната ревност може да отблъсне хората един от друг. Липсата на доверие е сериозен проблем, за който трябва да се говори отрано. Възможно е това поведение да е предизвикано от предишна изневяра или болезнено минало.

Опитайте се да уверите половинката си, че трябва да си имате взаимно доверие и да оставите достатъчно пространство помежду си, за да се чувствате комфортно във връзката си.

3. Във връзка сме с хора, с които не си подхождаме напълно

Повечето хора се страхуват да не останат сами, затова са просто с някого, без да се замислят изобщо дали биха имали общо бъдеще. Понякога се стига дотам, че се залъгваме, че обичаме този човек.

Но нека бъдем реалисти и да си дадем ясна представа дали наистина сме щастливи с този човек и го обичаме или просто ни е страх да останем сами.