Ценете живота и всичко, което имате

  • Сподели:
Ценете живота и всичко, което имате

Напоследък все повече статии се пишат как да изживееш живота си или как да не го изживееш. Какво да направиш и какво да не правиш. И да, много е важно да се прави равносметка от време на време, да си поставяш цели и да цениш каквото имаш, преди да си го изгубил.

В човешката природа е да допускаш сам своите грешки, въпреки че си бил предупреден. И така се озоваваш в позицията на тези хора с опит, горчив или напротив - щастливци, които искат да предадат нататък... за да предпазят някой друг, за да предотвратят един нещастен, неоценен и недоизживян живот.

Искаш да вдъхновиш, да покажеш важните неща, които всички ние изпускаме, докато се вглъбяваме във всеки нов проблем. Иска ти се да изкрещиш на всички здрави, работещи, финансово обезпечени хора, хора с живи роднини и семейство, хора изглеждащи така сякаш са забравили, какво имат и мислят само за това, което нямат. Че, докато мислят какво нямат в живота, всичко, което имат е временно и нетрайно, затова трябва да го ценят, него - живота, докато го имат.

На всички тях да им кажеш, че всяко ново утро е подарък, че детският смях е незаменим, че топлината и уютът на дома са дар, че приятелите са богатство, че семейството е религия, че здравето е безценно. Новата среща не е случайна, милият жест е спомен, усмивката е щастие, а животът е кратък!