Важна характеристика за зодия Овен

  • Сподели:
Важна характеристика за зодия Овен

(21.03 - 20.04)

Огнен знак

Управляваща планета - Марс

Щастлив ден – Вторник

Дързък и упорит, с вечното желание постоянно да е в движение, Овенът е огнен знак, който притежава силите и волята да успее независимо с какво се е захванал.

Здраве

През предстоящата година Овенът трябва да обърне повече внимание на своето здраве. В момента, в който не се чувства във форма, е добре да се посъветва с някой специалист. Възможни са проблеми с физическата издръжливост, умора, болка в крайниците, както ще е предразположен и към бъдещи инфекции. Затова трябва да започне да приема повече витамини, богати на магнезий, калций и желязо. Ако искате да се чувствате добре, ще ви дадем една ефикасна рецепта и тя е – спрете да взимате всичко около себе си толкова на сериозно. Отпуснете се и изпълнете съзнанието си с позитивни мисли.

Любов

През тази година ще имате възможността да обогатите своя интимен живот, но няма да намерите това, което търсите – а именно грижовен и отдаден партньор. Вашите срещи ще протичат с не чак толкова достойни претенденти за сърцето ви и в крайна сметка ще стигнете до извода, че само си губите времето с подобен тип хора. Но не се натъжавайте, а черпете положителното от всяка ситуация, защото към края на годината ще успеете да намерите сродната си душа. Ако до себе си имате човек, който безрезервно ви подкрепя, се постарайте да го запазите, защото с него ще почувствате истинската хармония и сигурност.

Работа

В работата ви предстоят промени, които ще ви накарат да се замислите дали точно това е вашето поприще за развитие. Ще имате много възможности през предстоящата година да смените своята работа и да откриете областта, в която се чувствате най-стабилни и удовлетворени. Като цяло задачите, с които ще се заемате, ще бъдат изпълнени в срок. Ще давате повече от това, което се изисква, но се постарайте да запазите нервите си и да не бъдете, твърде импулсивни, когато нещата се запънат. През тази година ще можете да се развивате, да черпите нужния ви опит и да се усъвършенствате в това, с което искате да се занимавате. Очакват ви много контакти и пътувания, които ще успеят да ви разведрят и обогатят духовно.

Подходящи професии

Политици, учители, актьори, медицински персонал, възпитатели, фризьори.

Характера на зодия Овен

Овенът е изключително директен, прям и честен. Спонтанен и динамичен, постоянно е в движение, обича да се увлича по интересни и нестандартни занимания. Той носи със себе си борбена душа, която не му позволява да се огъва под напъна на препятствията, а да става все по-силен и категоричен в действията си.  Овенът е човек, който винаги постига своето. Той обича реда и може чудесно да организира събития или хора. За Овена няма никакъв проблем да работи в колектив, стига по никакъв начин да не бъде притискан и ограничаван в действията си, защото за него свободата е най-ценна. Никога и по никакъв начин човек не може да накара Овена да промени решението си. Каквито и аргументи да му представи, той упорито ще следва своите желания и възгледи. Овенът е изключително предан към хората, на които държи, а в работата си - той е педантичен, отдаден и  организиран.