Време е да започнете да живеете живота, който искате!

  • Сподели:
Време е да започнете да живеете живота, който искате!

Истинският лидер е този, който знае, че хората в екипа му живеят добре!

Разбира се, това се отнася за всеки човек. И, разбира се, като всеки човек на Земята, си имаме извинения защо не живеем добре. Или имаме перфектните аргументи защо промяната е трудна! Това обаче ни кара да осъзнаем защо НАЧАЛОТО на всяка промяна е силно, макар и трудно!

Големият учен Исак Нютон е казал: "Обект в покой ще остане в покой, докато небалансирана външна сила не го изкара от това състояние."

Ето защо, ако сте в покой, ще останете в покой. Ако сте в движение, ще останете в движение. А силите, които се движат срещу вас и се опитват да забавят движенията ви, са естествена част от процеса на това движение.

Но, когато сте в покой, тези външни сили, които ви забавят, вече са ви спрели, а умът ви веднага е създал една нова реалност, която ви е комфортна. Да не се движи, е неестествено състояние за човек. Ние трябва да положим много усилия, за да убедим ума си, че усещането за комфорт в това състояние не е нормално и естествено за него.

Настройката да започнете.

Ако искате да се движите напред, трябва да започнете да действате. Всичко в този свят е енергия – включително и ние – и цялата енергия е движение. Ние сме постоянно в движение, без почивка. Вселената никого не чака. Така че, когато сте в състояние на бездействие, вие всъщност сте в състояние на вид движение, което обаче не ви помага.

"Тайната на напредъка е да започнете." - Марк Твен

Въпреки всичко, ние сме винаги в движение. Това означава, че ние се движим или към мечтите си във всеки един момент, или се отдалечаваме от тях пак във всеки един момент. Това са фактите. Вие няма да може да ги промените, независимо какво правите и какви са усилията ви. Вие постоянно сте в движение. Вие сте започнали това движение в бедност или в богатство, но сте го започнали! Това е законът!

Ние не сме никакви късметлии – ние просто се движим!

През живота ни преминават много хора и ситуации и те променят всичко в него. Променят нас самите. По-правилно е да кажем, че сами се променяме.

Хората казват, че сме късметлии, но ние просто се движим. Това е толкова просто! Животът заявява себе си чрез развитието на човек – лидер на екип, майка, талантлив артист, собственик на компания, мотивиращ лектор… В каквато и среда да попаднем, ние имаме непрекъснато условия за развитие.

Няма по-мощна сила от решението на човек да се движи напред, да действа.

Какво означава това за вас? Ако веднъж сте решили да се движите, Вселената започва да ви помага да се движите сякаш по вода и да ви прави път за това движение. Това е вашият свят и вие сте силни – създавате си своя реалност, ако вярвате в нея. Тази сила я носи всеки човек в себе си. Но, когато започнете да се движите, тя става неограничена.

Да поставите началото на действието е най-плашещата част от движението.

Позволете ми да ви разкажа за страха. Страхът не съществува! Страхът, това са просто хипотетични изводи и мисли, които се раждат в ума ви относно ситуация, която вие НЕ ЖЕЛАЕТЕ да се случва. Но, познайте какво: тази ситуация не се е случила и няма да се случи.

И все пак подсъзнанието ви не може да различи реалната от фалшивата ситуация, така че преминава през всички емоции, сякаш събитието наистина е настъпило. Страхът не е реален, събитията не са реални, но умът ви ги е направил истински и е решил, че НЕ трябва да се движите напред. Ето как страхът ви сковава за движение и действие!

Няма значение как се чувствате! Просто продължавайте движението си напред! В самото движение се крие силата. Всичките ви мечти са пред вас. Бъдещият ви съпруг е пред вас. Повишението в кариерата ви е пред вас.

Всичко което може да направите от тук натам, е да се движите напред. Но запомнете, вие вече се движите. Винаги сме в движение: ние се движим или към мечтите си във всеки един момент, или се отдалечаваме от тях пак във всеки един момент. Въпросът сега е: каква е посоката?!

Автор: Магдалена Ангелова / Източник: magiangelova.bg