За съвременни дами: новият-стар спа център

  • Сподели:
За съвременни дами: новият-стар спа център

Върнете се за ден на село или в малкия град. Обуйте майчините захвърлени скъсани обувки, в които още има пръст от нивата, която някога е била обработвана с ваша помощ.

Излезте на улицата с най-раздърпаните, най-грозните дрехи, които ще откриете в стария шкаф, приберете косата си небрежно с ластик и мушнете ръце в джобовете – все пак там няма нито пари, нито телефон, нито ключове, нито документи – нищо, което по принцип ви пречи, не е нужно там.

Поздравете закачливо бабите на близката пейка, които най-вероятно ще се обърнат към вас с името на майка ви. Поиграйте със съседското дете на топка, а когато ви се разсърди, че печелите играта или пък на вас ви омръзне да му се оставяте, почерпете го с нещо вкусно.

Заровете френския си маникюр в рохкавата почва и дори посадете цвете, а за награда седнете на пейката под голямата ябълка и слушайте... Шуми реката отвъд оградата, някъде едва се долавят звуците от телевизора на глухия пенсионер, живеещ на другата улица, тук-таме детски глъч или кучешки лай...

Очите се затварят и сякаш си в безтегловност или още по-добре – на надуваем дюшек, носен от вълните на морето под топлото слънце. Никой спа център няма да ви накара да се почувствате толкова отпуснати и мислещи за НИЩО.

Ако все пак не успеете да заспите, поиграйте си с котката или отидете на гости – все някой ще се зарадва истински да ви види, а когато се приберете вкъщи още от входната врата ще ви замирише на някоя любима подправка.

Почти забравили как мама готви, с всяка хапка ще си припомняте лудориите от детството. От тема на тема в разговор с тате пък ще си припомните къде какво по къщата ново се е построило за сметка на старото.

Ще си легнете преди 12 уморени, но всъщност отпочинали, а на сутринта, събудени от мириса на липов чай и пържени филии, ще се почувствате заредени с енергия и готови да се впуснете в голямата борба в големия град.