Забранена любов

  • Сподели:
Забранена любов

Сънуваше ли? Още не можеше да да повярва на случващото се. Дали наистина тя бе до него или това е само фантазия?

Те бяха един срещу друг, наоколо нямаше хора и сякаш бяха попаднали в друго измерение. Тя му говореше нещо, но защо ли думите й не достигаха до него?

Той потъваше в кадифения й поглед все по-дълбоко. Сигурно отстрани изглеждаше като глупак. Искаше да каже нещо, но се чувстваше безсилен дори да помръдне устните си.

Какво се случваше? Винаги в нейно присъствие в главата му беше хаос, а сега осъзна, че наистина е влюбен. Страхуваше се да го признае пред себе си. Не се залъгваше с илюзии - знаеше много добре, че те не могат да бъдат заедно НИКОГА. Но така силно я желаеше! И това беше голямата му тайна.

Тя продължаваше да говори. Колко време стояха така, изолирани от света? Изобщо времето вървеше ли? Сякаш всичко бе обгърнато в мистерия.

Движението на устните й го побъркваше. Какво напрежение! Трябваше да избяга веднага от жената, която го привличаше като силен магнит. В противен случай щеше да извърши лудост.

Каза няколко думи и се отдалечи неохотно. Сърцето му галопираше, въздухът му спираше между няколко въздишки, краката му бяха като от олово. Все още усещаше парфюма й...

За първи път в живота си изпитваше такива чувства. Емоциите го разтърсваха. Защо любовта трябва да е забранена?

Най-странното е, че въпреки всичко той не иска да потъпка любовта, носеща му толкова много болка. Ще продължи да я пази в тайна. И безпаметно ще търси пленителния й загадъчен блясък на нейните кафеви очи!