Zero Start - първата предприемаческа лятна програма на село

  • Сподели:
Zero Start - първата предприемаческа лятна програма на село

От 26 до 30 юни 2019 г. близо до Ботевград ще се проведе Първата на Балканите Предприемаческа програма на село за 5 дни Zero Start, която ще обостри всичките ти сетива. Организира се от Neftelimov.com и "Номадско ЕдинЕние".

В рамките на 5 дни програмата ще те подложи на различни предизвикателства, с които коренно ще се промени начинът ти на мислене. Ще си докажеш, че излизането от зоната на комфорта може да бъде забавно и приятно с правилните инструменти и ситуации. И всичко това сред приРодата!

Въпросът е Ти дали си готов да излезеш от зоната си на комфорт и да се впуснеш в това приключение с неочакван край? Zero Start ще развие предприемаческите и лидерските ти умения. Ще ти даде пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема и възможност за развиване на проект, решаващ даден проблем, открит точно от Теб.

За да кандидатстваш, не е нужно да имаш досегашен досег с предприемачеството, нито да имаш предварителни идеи. В първия ден ще те разпределят в 5 екипа по 4 участници и ще започнете заедно от нулата по пътя към откриването на проблем, решението на който е по вашите общи възможности, експертизи и опит.

Лекциите са концентрирани в рамките на максимално 1 час на ден, а останалото време е за практическа работа по групи с подкрепата и помощта на 5 доказани професионалисти в своята сфера, в ролята на ментори.

Заедно ще преминете през 6-те основни модула на Zero Start:

1. Генериране на проблеми;

2. Вземане на обратна връзка по дадените проблеми;

3. Избиране на един проблем, на който решение може да приложим;

4. Целеполагане;

5. Първи стъпки при осъществяването;

6. Презентиране.

Всичко това ще се случи в двора на ZeLLin House, която е на 50 км от гр. София и на 3 км от гр. Ботевград. В края на Ден 5 ще си тръгнете с работеща концепция за 5 проекта, решаващи 5 проблема.

Но, разбира се, това не е всичко! Организаторите допълват пейзажа с:

1. Разходки в гората,

2. Рисуване с въглен и творчество с керамика и дърво,

3. Прожекции под звездите,

4. 3 Хапвания на ден с домашно приготвена храна от фермата и градината "на съседа",

5. 4 нощувки в хотел или в палатка под лунното лятно небе,

6. Кулинарно предизвикателство "Entrepreneurs's Kitchen",

7. Скачане с бънджи от балон,

8. Десерти с насекоми,

И още много изненади...

Защо на село? Защото е време да излезем от матрицата "9-5" и защото Не Нулата в важна, а Стартът! Осмеляваш ли се?

Кандидатствай до 10 май 2019 г. на zerostart.neftelimov.com.

За организаторите:

Цветина Петкова е авантюрист и търсач на новото. Борец за човешките права по образование – някои му казват "юрист". След дълга борба в същата сфера, 2014 г. стяга куфара и заминава за Арабските емирства, където живее близо 2 години и събира околосветски съкровища.

Завръща се в България и от 2017 г. досега консултира правно граждански организации и компании в частния сектор в България. Същата година стартира проекта "Номадско ЕдинЕние" – мрежа от хора, места и проекти. Мисията на проекта е продължение на личната мисия на Цветина за завръщане на младите хора по-близо до приРодата – в малките населени места. Чрез съживяване на родните ни къщи, които да трансформираме в социални средища за обмен на международни практики, събития и социални иновации.

От 2017 г. досега Цветина формира Общност от многоцветни експерти, с които заедно са се заели да съживят първата локация – ZeLLin House (къщата на бабата и дядото на Цвети), която трансформират в coworking & coliving пространство. Това е само първата стъпка, следващата е трансформиране на цяло село в Глобално село, където стартъпи, дигитални номади и корпоративни екипи да споделят приРода, предпремачески събития, фестивали, концерти и общ ритъм за живот. Защо? Защото България е Свобода.

Петър Нефтелимов e основател на Блога за практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com, който има 9 официални автори и още толкова гост-автори, и на "Указател за професионалисти", където всеки може да си направи безплатна професионална онлайн страничка. Позитивен журналист в Позитивната медия на България "Успелите", където за над 2 години има над 230 свои статии, от които повече от половината са интервюта с успели българи в страната и извън границите ѝ. Четени са над 80 000 пъти.

Лятото на 2018 г. се включва в стартовата инициатива Euro Velo for All на 5-ма ентусиасти от Balkans Everywhere. Заедно изминават 300 км за 5 дни със специална триколка по поречието на река Дунав. Инициативата цели насърчаване на равните възможности в областта на алтернативния туризъм в България. Повишаване на осведомеността относно липсата на инициативи, които включват хора с различни потребности.

Петър е част и от екипа на Jamba – Career for all, където се бори за равен старт на хората с различни възможности. В тази връзка се включва в бягане 21 км в тандемен отбор заедно с ултрамаратонеца Краси Георгиев на Софийския маратон 2018 със специално създадена за случая количка. Също се включва през месец октомври 2018 г. като посланик в кампанията "Равенството значи повече" на Jamba, целяща да насочи вниманието на обществото към правото на равен шанс за хората с различни възможности. Заедно с предприемач и експерт онлайн медии Жюстин Томс са на различни места в метростанциите на София.

Бил е лектор на International Youth Conference 2018 – Krusevo, Македония, където представя различните аспекти на разнообразието. Получава специална награда от конкурса "Сайт на годината 2018" за успешно младежко онлайн присъствие.

Студент е по биотехнологии в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Получава специална награда от конкурса "Студент на годината 2018". Според него животът ни е отражение на живота в нас самите, на клетъчно ниво. Ключът към успеха е в нас самите и за да имаме успешни взаимоотношения, трябва първо да изучим взаимоотношенията на молекулно ниво.

За Петър успехът не се мери с броя цифри в банковата сметка, а с броя животи, които си променил към по-добро!