Женските закони (уроци) на любовта

  • Сподели:
Женските закони (уроци) на любовта

Това са уроци по любов за всички жени със сърце, които са влюбени или пък търсят своя принц на бял кон.

Всички търсим формулата на любовта – какво да правим, какви да бъдем, как да я открием и задържим. А всичко е така просто…

Винаги бъди себе си

Постави си за цел никога да не се питаш "Как трябва да реагирам в тази ситуация?" Мъжете познават преструвките и оценяват по достойнство естествените жени, които не се стремят да подражават на някоя примадона, а са възможно най-натурални в различни моменти.

Освен това, дори и да заблудиш твоя човек, че "това си ти", не мислиш ли, че по този начин би го излъгала и той ще се влюби не в истинската ти персона, а в някоя илюзорна?

И мъжете се страхуват точно колкото жените

От мъжете сякаш се изисква да са силни, безстрашни и много смели във всяка една ситуация. Истината обаче е, че и те, колкото теб, се страхуват от сериозно обвързване (дори повече), от оценката ти за тях и от това какво ще кажат близките ти.

Винаги можеш да действаш първа

Има едно неписано правило, че мъжът трябва да прави първата крачка винаги. Това далеч не е така. Запомни – той не може да вади по един коз от ръкава си всеки път, в който ти искаш да бъдеш изненадвана, а пък и от друга страна – не мислиш ли, че и той има нужда от малко инициативност от твоя страна?

Не се страхувай да бъдеш експериментатор и да му предлагаш разни варианти за срещи – това определено ще те отличи от останалите дами и ще те издигне в очите му.

И все пак не бива ти да си водещата

Както в танца, така и в живота мъжът е онзи, който води двойката към перфектната хореография под ритъма на живота. Не позволявай на мъжете да мързелуват, докато ти измисляш къде да бъде следващата незабравима почивка.

В противен случай може да се стигне до там, че ти накрая да му паднеш на колене и да го пренесеш на ръце през прага на общия ви дом… Позволи си да бъдеш жена, а на него – да бъде мъж.

Не можеш да насилиш никой да те обича

Понякога няма значение колко много обичаш някой. Той може би просто не чувства същото, каквото и ти. А щом не го изпитва сега, в онзи вълшебен момент, в който двама души се поглеждат и мигновено разбират, че са родени един за друг, значи няма да го изпита никога.

Научи се да приемаш чувствата на другите и да не ги насилваш.

Няма краен срок да срещнеш любовта

Малките момичета обикновено си нарочват една година (между 20 и 30) и си казват, че на толкова ще се оженят. Да, но приказките нямат нищо общо с реалността. Ако прехвърлиш 30-те и още не си срещнала принца на бял кон, това в никакъв случай не означава, че той не съществува, а че просто не е дошъл моментът съдбата да ви сблъска ненадейно.

Затова не си поставяй крайни срокове, които само ще те обезверят в любовта. Нея я има, но има и време, в което ще я познаеш.

Избери себе си пред другия

Може би това звучи нелепо, след като всички около теб обясняват, че една стабилна връзка се гради преди всичко на компромиси, но и те, както всичко друго, трябва да свършат в един определен момент.

Ако той те промени до толкова, че да не можеш да се познаеш, значи никога не е обичал теб, а ти си била пластелин в ръката му, от който е направил жената за него спрямо желанията си. Затегни кранчето и да видим дали ако действаш спрямо вътрешния си глас той ще те последва. Ако не – значи просто не е за теб.

Уважавай личното пространство

Обикновено жените сме онази половинка в една връзка, която е готва да загърби досегашния си начин на живот, приятелите си и дори част от роднините в името на една връзка. Да, но мъжете не са такива. Те имат нужда от пространство и доказателство, че са истински представители на силния пол, които няма да позволят на една жена да определя живота им и да им казва какво да правят.

Балансирай нещата във връзката ви така, че да му позволиш да има своето лично пространство, мъжка гордост и самочувствие, но и ти да не се отказваш от самата себе си.

Краят на връзката не е край на живота ти

В живота често се случва двойките да се разделят. Това обаче значи ли, че трябва да се отчайваме и да спрем да търсим любовта? Не! Никога! Тя е там и ти го знаеш.

Затова никога не се предавай, приемай пораженията като уроци и дори се съгласи, че колкото по-бързо и безболезнено приключи една връзка, толкова по-лесно ще отвориш сърцето си и ще намериш правилния за теб човек.

Женските закони (уроци) на любовта

Да обичаш дълбоко значи да забравиш себе си. - Русо. Снимка: womanshub.com