Живите мъртви се завръщат със сезон 11 довечера

  • Сподели:
Живите мъртви се завръщат със сезон 11 довечера

Остават броени часове до премиерата на дългоочаквания финален сезон на емблематичния сериал „Живите мъртви“.  

Разширеният сезон 11 ще стартира с осем нови епизода довечера от 22:55 часа в ефира на FOX. Те ще поставят началото на мащабна сюжетна арка, простираща се в 24 епизода, която ще доведе успешния сериал, излъчван цяло десетилетие, до неговия завършек.

„След шестте допълнителни епизода от сезон 10, които се фокусираха върху по-малки истории, посветени на персонажите, сме изключително развълнувани да покажем сезон 11, който ще е по-мащабен от всякога“, споделя Анджела Канг, шоурънър и изпълнителен продуцент на „Живите мъртви“. „Залогът ще бъде голям – ще видим повече зомбита, тонове екшън, интригуващи нови истории, невиждани досега локации и нашите групи заедно в една общност за първи път, опитвайки се да възстановят това, което Шептящите им отнеха.“

Последната глава от епичната история на „Живите мъртви“ ще започне с 8 епизода, наситени с много екшън и представящи обхвата и мащаба, които феновете на поредицата очакват от вселената на „Живите мъртви“. Развълнуван съм да споделя, че на феновете няма да им се наложи да чакат дълго за невероятните нови епизоди, които ще бъдат излъчени премиерно това лято.“ добавя Скот М. Гимпъл, директор по съдържанието на „Живите мъртви“.

В предишния сезон на „Живите мъртви“ нашите оцелели се сблъскаха с демони от миналото и се изправиха пред нови заплахи. Приятелства и връзки бяха застрашени от нарастващите щети от апокалипсиса.

Александрия е сериозно компрометирана. Останало е само бледо подобие на този дом и убежище, след касапницата и разрухата, нанесени от Шептящите. Сега всички, които живеят в Александрия, се борят да я реформират и да изхранят нарастващия брой жители. Сред тях са оцелелите от падането на Кралството и изгарянето на Хилтоп, както и Маги и новата ѝ група. В Александрия има повече хора, отколкото убежището може да изхрани и защити. Положението е много тежко, заради нарастващото напрежение, породено от минали събития. Между опустошените стени, желанието за самосъхранение заплашително расте и се надига на повърхността.

Оцелелите трябва да осигурят повече храна, докато се опитват да възстановят Александрия, преди тя да се е разпаднала като безброй други общности, през които са преминавали през годините. Но откъде и как? По-изнервени, измъчени и гладни от всякога, те трябва да намерят дълбоко в себе си силата и устрема да защитят живота на децата си, дори това да означава да загубят своя собствен.

Междувременно, без оцелелите в Александрия да подозират, Юджийн, Езекиел, Юмико и Принцесата все още са в плен на мистериозни войници, членове на мащабна и потайна групировка.

Базиран на поредицата комикси написани от Робът Къркман и публикувани от Image Comics, „Живите мъртви“ е продуциран от AMC Studios, а изпълнителни продуценти са Гимпъл, Канг, Къркман, Гейл Ан Хърд, Дейв Алпърт, Грег Никотеро, Джоузеф Инкапрера и  Денис Хът.