Знаменитостите, които са сменили истинските си имена

  • Сподели:
Знаменитостите, които са сменили истинските си имена

Риана
Родена: Робин Риана Фенти
В музикално отношение изпълнителката на "Wild Thoughts" винаги е носила второто си име Риана. Но иконата заявява пред Rolling Stone, че приятелите и семейството ѝ все още я наричат Робин, особено когато искат да привлекат вниманието ѝ. „Изтръпвам, когато чуя да ме наричат Риана“, каза тя пред изданието. 

Алиша Кийс
Родена: Алисия Ауджело-Кук
Певицата и авторът на песни сподели пред Newsweek, че иска да промени фамилното си име, за да бъде по-подходящо за сцената, и обмисля да се нарича „Алисия Уайлд“, но майка ѝ категорично отказала, защото звучало като на стриптизьорка, вместо като музикален псевдоним. 

Меган Маркъл
Родена: Рейчъл Меган Маркъл
Вече е общоизвестно, че истинското първо име на Меган Маркъл е Рейчъл, въпреки че рожденото ѝ име няма голямо значение, тъй като е херцогиня.

Майли Сайръс
Родена: Дестини Хоуп Сайръс
Сценичното име на Майли Сайръс се разви от прякор от детството. Като дете я наричали Смайли, заради лъчезарната ѝ усмивка, но по-късно името еволюира до Майли. Така през 2008 г., певицата законно сменя името си.

Ирина Шейк
Родена: Ирина Шейхлисламов
Истинското фамилно име на супер модела е Шейхлисламов, както съобщи Observer, след като установи официалното ѝ име в документите за апартамента ѝ в Манхатън.

Брад Пит
Роден: Уилям Брадли Пит
Въпреки че в професионалния си живот използва второто си име, Page Six съобщава, че актьорът се представя с личното си име Уилям, когато се запознава.

Лейди Гага
Родена: Стефани Джоан Анджелина Джерманота
Преди да стане световноизвестна поп звезда, Джерманота прие вече сценичното си име, вдъхновено от песента на Queen от 1984 г. „Radio Ga Ga“. 

Рийз Уидърспун
Родена: Лора Джийн Рийз Уидърспун
В началото на кариерата си тогавашната Лора приема моминското име на майка си като свое собствено. 

Натали Портман
Родена: Нета-Лий Хершлаг
Родена в Израел, Натали Портман получава традиционно еврейско име, но след като емигрира в Съединените щати през 1984 г. семейството променя фамилията си Хершлаг на Портман, което е моминското име на бабата на актрисата по майчина линия, а Нета-Лий става Натали.

Хелън Мирън
Родена: Илиена Лидия Миронов
Британската актриса всъщност е родена Илиена Лидия Мироноф, но баща ѝ сменя фамилията на семейството от Миронов на Мирън през петдесетте години. След това звездата трансформира първото си име на Хелън и това става нейна запазена марка в актьорската кариера.

Хоакин Финикс
Роден: Хоакин Рафаел Ботъм
Хоакин прекарва първите няколко години от живота си като член на семейство Ботъм, докато родителите му напускат религиозната си група и избират Финикс за новото си фамилно име, което да ги представя пред широкия свят.

Калвин Харис
Роден: Адам Ричард Уайлс
По време на музикалните награди iHeart Radio, Тейлър Суифт повика бившия си приятел на сцената, наричайки го „Адам“ и това определено смути публиката. По-късно в интервю, Харис обясни, че е приел сценичното си име в опит да бъде по-расово двусмислено.

Джиджи Хадид
Родена: Йелена Нура Хадид
Родената Йелена е наричана Джиджи от близкото си обкръжение. „Майка ми ме наричаше така като дете и така си остана“, обясни моделът.

Джейми Фокс
Роден: Ерик Марлон Бишоп
В интервю с Дейвид Летърман през 2015 г. Фокс обясни, че е променил името си, когато за първи път е започнал да прави стендъп комедия, и е изпробвал унисекс име в цел повече приемственост. „Направи ми впечатление, че на кастинга се появиха около 1000 момчета и само три момичета, но и трите момичета получиха място. Без да му мисля много, записах в списъка едно унисекс име - Джейми Фокс“, обясни Фокс за записването си за слот за стендъп.

Кейти Пери
Родена: Катрин Елизабет Хъдсън
Изпълнителката на „I Kissed A Girl“ обяснява, че сценичното ѝ име се е появило по време на кризата на юношеската ѝ идентичност.

„Създадох този прекрасен образ, наречен Кейти Пери, каквато съм и мога да бъда през цялото време, но го направих, за да се защитя. Катрин Хъдсън звучеше твърде строго, а аз исках да бъда някой друг“, каза певицата пред The Guardian.