Зодия Дева: 10 положителни черти

  • Сподели:
Зодия Дева: 10 положителни черти

10 положителни черти на зодия Дева:

1. Девата е най-структурирания и подреден знак в зодияка. Винаги има план за действие във всяка ситуация – дори е написан в тефтера, номериран стъпка по стъпка и детайлно подробен.

Ако видите, че някой пише задачите си на лист, а после ги задрасква грижливо една по една, то този човек непременно е представител на зодия Дева.

При тях всичко трябва да е сведено до стъпки – конкретни стъпки и подробен план за действие. Девите са родени да създават методи и структури.

2. Девите са маниаци на порядъка и точността- подреждат от сутрин до вечер и дома, и градината, и офиса, и чувствата си. Имат потребност от ред и най-добре се чувстват като намират място на всеки предмет, мисъл или чувство.

Девите ненавиждат хаоса и безпорядъка, защото им създава чувство на безсилие. Не че няма веднага да се втурнат да подреждат и структурират нещата, но това ги вади от равновесие.

Ако сте хаотичен тип, не очаквайте да се харесате на една Дева – никакъв шанс. Или ако ви изтърпи, то ще е краткосрочно и с цената на ежедневни "малки, тънки упреци". А ето това с упреците – Девите го владеят перфектно!

3. Девизът на Девите "Аз анализирам" определя твърде ясно някои черти на тази зодия като логичност, мисловност и премереност. Те не бързат с решенията си, защото трябва да анализират и помислят.

Логиката винаги е на преден план, чувствата са култ, но всичко все пак трябва да е систематизирано и подредено. Девите са по-скоро интелектуалци и практични и в никакъв случай сантиментални.

4. Девите могат да поемат големи отговорности. Те са отлични лидери, а планетата Меркурий ги прави и много успешни в бизнеса.

Отворете която и да е класация на Forbes Топ 100 на най-богатите хора на планетата и ще видите, че процентното съотношение на зодия Дева, спрямо останалите е… значимо!

5. Девата умее да пресмята. Всичко се пресмята – и чувствата, и приятелствата, и умния съвет и златната среда и разумният компромис.

6. Девите притежават особено изострено чувство за справедливост и обективност. Разбира се, защото всичко вече е подложено на анализ. Мразят неопределените неща и постъпки, преумереността, крайностите, буйните импулси, нечистоплътността.

Не е сигурно дали ще ви кажат за всичко това или ще тръгнат да ви упрекват, защото Девите не вярват, че ще променят света, но със сигурност ще се настроят негативно.

7. Девите са много трудолюбиви. Ако имате у дома си Дева – не се притеснявайте, всичко ще е подредено, нагласено и при това – без да очаква специална похвала.

В работата Девата е идеалният колега – колкото повече работа има, толкова повече работи. И няма да чуете Девата да мрънка, че е натоварена – тъкмо обратното: ще поеме още и още.

8. Силата на Девата е в предвидливостта, упоритото преследване на съвършеното в работата, логиката, методичния начин на работа.Типът Дева се ръководи от разума, а не от сърцето и именно затова са така философски настроени.

Притежават интелект, който произлиза по-скоро от опита, отколкото от възпитанието. Умствените им способности им осигуряват успех в научните изследвания.Всичкко подлагат на изследване, проверка, обсъждане.

9. Действат винаги с ясното съзнание за това, което вършат. Ето защо може да се има доверие на този знак.

Силата на Девата е в ума и не само представителите на тази зодия знаят това, а и всички останали в зодиака. Девите са изключително оправни – могат да подредят и отиграят всяка ситуация.

10. Девата е силен борец за каузи, защото е надарена с фантазия и трудолюбие и работата, с която се захваща, върши с любов и себеотдаване.

С постоянство и търпение успява да се справи с трудностите и проблемите, но не обича да рискува и обикновено залага на сигурността.

Източник: inlife.bg