Зодия Риби: астрологична прогноза за 2017 г.

  • Сподели:
Зодия Риби:  астрологична прогноза за 2017 г.

През месеците януари, март, май, юли и ноември повечето представители на зодия Риби ще се чувстват добре и ще постигат с лекота поставените лични цели. Това е така заради хармоничните аспекти между рожденото Слънце и транзитиращото Слънце в тези периоди.

Добротата, фината чувствителност, емоционалността, сърдечността, съпричастието, мекотата и състраданието, характерни за този зодиакален знак, ще се разгърнат пълноценно. През юни, септември и декември обаче е възможно Рибите да усетят вътрешно напрежение, умора и дисбаланс, поради образувалите се предизвикателни аспекти между двете Слънца. 

Годината ще започне силно за Рибите, защото Нептун и Марс заедно транзитират върху рожденото Слънце в Риби. Едновременно сила, смелост, амбиция, активност (от Марс) и поетичност, интуиция, мечтателност, творчески импулси (от Непту). През февруари ще има известно затишие, последвано от истинско мартенско раздвижване, породено от съвпада на Слънцето, Меркурий и Нептун в Риби. Общуването ще бъде добро, както и духовните интереси ще бъдат на ниво.

В началото на юни на Рибите ще им е определено тежко и трудно: транзитните Луна, Слънце и Сатурн ще образуват напрегнати аспекти с тяхното рождено Слънце. Затова е добре в този период да се пазят от необмислени и рисковани постъпки, от преумора и ескалиране на емоциите. През юли ще им олекне, защото Слънцето, Марс и Меркурий заедно ще направят хармоничен аспект към наталното им Слънце, и ще ги дари с подновена енергия, ентусиазъм за действие, разум, желание за комуникация и изяви във външния свят.

От средата на октомври, през целия ноември и през декември планетата на късмета, изобилието и щастието, т.нар. в астрологията Голям Бенефик - Юпитер - вече е в Скорпион и образува хармоничен аспект с рожденото Слънце на Рибите. Така че силното начало на 2017 Г. ще бъде последвано от също толкова силен финал на тази година за представителите на зодия Риби. Юпитер ще окаже такова благоприятно въздействие и на другите две водни зодии - Рак и Скорпион.

Нумерологично 2017 г. е под вибрацията на числото 1. Това е година на започване, на стартиране, на полагане на основи, на нови начала. През 2016 г. завършвахме, приключвахме, финализирахме нещата. Сега ще строим новото. Затова съветът към Рибите е да бъдат по-предприемчиви от обичайното за тях, по-оптимистично настроени, пробивни, отстояващи себе си, амбициозни и целеустремени. Само така ще могат да се изявят достойно и забелязано от другите в света. Може природата им да е срамежлива, пасивна и мълчалива, но точно през 2017 г. да държат такъв курс на поведение няма да им е от особена полза.

По Китайския хороскоп ни предстои година на Огнения Петел. Огънят е динамична, буйна, пламенна стихия. Той стопля, сгрява и огрява, но може и да изгаря, изпепелява и потушава. Рибите са водна зодия - за тях Огънят може да бъде потенциално опасен - може да ги изпари. Разбира се, дозата е важна. Хубаво е да се търси баланс между различните сили. А Петелът е ярка, колоритна личност, отличен организатор, високо интелигентен, амбициозен и обикновено много образован. Има добро чувство за хумор, както и дар слово. Липсва му обаче такт, тъй че лесно може да обиди някого с необмислена забележка или постъпка. По характер е непостоянен и лесно се поддава на моментни настроения.

Петелът умее да печели добре и не понася губенето на време. Във всичките си разнообразни дейности се проявява като човек на реда. Невинаги обаче е реалист в стремежите си, понякога дава воля на въображението си. Затова Рибите, които имат силно представен огън в индивидуалния си хороскоп, например имат асцендент и/или Луна в Овен, Лъв или Стрелец, ще се чувстват по-комфортно и ще бъдат като цяло по-успешни през Новата година.

На всички пожелавам здрава и щастлива година! Помнете, че от вас самите зависят много неща, затова не се оправдавайте със звездите и положението на планетите, а действайте по посока на мечтите и желанията си, и оставайте верни на принципите си! Бъдете себе си и живейте както смятате за редно, направете каквото трябва, пък... да става каквото ще!

Съдбата е причинена от съвкупност от фактори, сред които астрологичните тенденции са само част. Съдбата е и въпрос на избор. Резултат от лично взети решения. Така че избирайте мъдро, решавайте в перспектива и водени от правилните мотиви, и ще видите, че астрологичните фактори са само фонът, на който вие сами разгръщате потенциала и житейския си път. Но... вие сте Риби. Това вече си го знаете. Просто си го припомняйте от време на време.

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv