6 фън шуй правила в интериорния дизайн

  • Сподели:
6 фън шуй правила в интериорния дизайн

Фън шуй представлява китайска система от правила за организирането на пространството така че да позволява енергията (chi) свободно да преминава през жилището. В следващите редове ще ви запознаем с няколко основни идеи от това учение, които лесно можете да приложите в дома си.

1. Освободете пространството около входната врата

Смята се, че "чи" влиза именно оттам и затова е нужно всякакви вещи и мебели, които стоят около нея, да се премахнат или подредят така, че да не възпрепятстват свободното й отваряне и влизане в дома.

2. Позиционирайте леглото в неговата най-силна позиция

Според фън шуй леглото трябва да стои в най-далечния ъгъл на стаята, от който спокойно да можете да виждате вратата на спалнята, докато лежите. Това ви прави господар на пространството и води до по-спокойно и контролирано виждане за живота.

3. Сложете растения в спалнята

За да привлечете повече романтика в своя живот, фън шуй учението съветва да сложите три растения в спалнята си. Желателно е те да са с розов цвят.

4. Поставете бюрото си на правилното място

В офиса идеалното място за бюрото е срещу вратата. Ако това е невъзможно, сложете огледало към него, така че да виждате кой влиза и излиза от помещението. Тази позиция на бюрото ще открие редица възможности пред вас и ще ви направи победител в попрището ви.

5. Дръжте прозорците открити и отворени

Не затъмнявайте прозорците с тежки завеси и щори. Проветрявайте често. Естествената светлина и свеж въздух са жизнено важни за добро "чи" в помещението. Растенията и добрата вентилация също помагат.

6. Вплетете елемента "вода"

Аквариум с рибки или декоративни водопади идеално се вписват във фън шуй атмосферата. Те привличат добрата енергия и създават чувство за релакс и хармония.