Английското имение с мечтана галерия на Кейт Бланшет

  • Сподели:
Английското имение с мечтана галерия на Кейт Бланшет

Кейт Бланшет се премести в град Кроубъроу в Източен Съсекс, за да живее по-спокоен живот далеч от славата и камерите.
Не е тайна, че Съсекс е убежище за знаменитости, но сред богатите и известни има някои холивудски звезди, които сякаш не обичат светлината на прожекторите.
Носителката на Оскар се премести в Кроубъро през 2015 г. заедно със съпруга и драматург Андрю Ъптън и четирите им деца.
Те живеят в историческо английско имение на име Highwell House - внушителен имот, за който се смята, че струва около £ 5 милиона.
Някога дом на създателя на Шерлок Холмс сър Артър Конан Дойл и актьора от Доктор Кой Том Бейкър, имението може да се похвали със седем спални и пет големи приемни зали.
Разположено в рамките на 13 акра от уединени територии, обширното имение се намира край тиха селска алея чрез невероятни порти от ковано желязо.Хайуел Хаус е оставен изоставен поне десетилетие, преди да бъде купен от семейство Бланшет.
Имотът е неузнаваем на снимки, направени преди ремонта, като строителни отломки, гниещи стени и счупени мебели превръщат имението в окаяно състояние.
Предполага се, че имотът е обитаван от духове, дори е бил обявен за една от най-зловещите изоставени сгради  във Великобритания в годината, когато бил закупен от Кейт.
Преди Highwell House, Кейт и Андрю притежавали имоти по целия свят, от къща на брега в Сидни до вила на остров във Вануату.
Въпреки това се смята, че са затворили една глава от живота си в Сидни през 2020 г., като са продали последния си останал дом там.
След като покорява големия екран в продължение на 20-годишна кариера, Кейт избира спокоен домашен живот в провинцията.

Желанието на актрисата от "Син жасмин" е да създаде собствена художествена галерия в английското имение, за да подслони колекцията си от съвременно изкуство.

Според вестник "Таймс" новата сграда на територията на Хайуел Хаус близо до Кроубъро е одобрена от съответните местни съвети. 
Документите за планиране, представени на окръжния съвет на Wealden показват, че галерията ще бъде част от нова сграда, проектирана от архитекта Адам Ричардс от Лондон. 
Новият комплекс, който ще включва и стая за медитация, ще замени навес и вила в територията на имота.

Говори се, че и в двете сгради се помещават обикновени пипистрели и дългоухи прилепи, които са защитен вид. Въпросът със защитата на прилепите беше решен чрез предоставяне на „възможности за среда на живот на прилепите" в новата сграда. В протокола от тази среща по планиране, се посочва още, че планът на галерията за Highwell House е одобрен.
Проектът е подкрепен и от друга местна власт, енорийския съвет на Родърфийлд. Протоколът на комитета по планиране и строителство посочва, че са одобрени плановете за „изграждане на допълнителна градинска сграда като домашен офис/студио и галерия. Причината, посочена в бележките от срещата, е, че това „ще подобри съоръженията на имота".

Смята се, че Бланшет притежава произведения на Паула Рего и Джанг Хуан. През 2010 г. Sydney Morning Herald съобщи, че актрисата е купила 20-панела Target от китайско-австралийския художник Гуан Уей, но тогава Бланшет не можа да бъде открита за коментар.