Елегантен дом по Коледа

  • Сподели:
Елегантен дом по Коледа

Винаги е предизвикателство да се запази стила в един дом, добавяйки украсената елха, лампички, гирлянди, фигурки и какво ли още не в името на уюта по Коледа. Има няколко основни правила, които могат да ви помогнат в задачата да се любувате на силен дом и по коледните празници, като в същото време се наслаждавате на празнична атмосфера. Ето ги и тях:

1. Подбирайте украсата в дома си, така че всяка една вещ да ви харесва както поотделно, така и в съчетание с останалите, които ще я заобикалят. Тайната за уникален стил е в комбинирането на отделни елементи, които привидно нямат нищо общо - свещи, камъчета, топки, коледни звезди, щипки, шишарки. Златното правило е, че в една група елементите не бива да са повече от седем, както и не по-малко от три.

2. Не жертвайте функционалността на жилището си в името на красотата. Нещо, което радва окото, но дразни някое от другите сетива няма как да ви достави максимален комфорт. Проявете креативност, винаги има и друго решение.

3. Червеният цвят е цветът на Коледа. За съжаление той невинаги е приложим към всеки интериор. За щастие заедно с него идват и много други елементи, които също толкова достойно могат да вдъхнат стил на дома ви и да го направят празничен, но и стилен. Не робувайте на стереотипа.

4. Страхотен, безотказен трик в малки пространства е поставянето на 2D елементи. Представете си картонена елха, която можете да подпрете на стената колко по-малко място би заемала в сравнение с 3D еквивалента й. Уханието на коледно дърво можете да добавите като украсите няколко клончета и с тях декорирате например масата за хранене, нощното шкафче, а защо не и антрето.

5. Дрянови клонки, камъчета, свещи и шишарки са винаги добре дошли и за стилния интериор, стига да са поднесени по красив начин. Големите стъклени вази например са добър контейнер за вашите коледни идеи.

6. Ако има предмети, които много искате да видите в дома си, а нямате място за тях, понякога би могло да е решение да ги добавите в интериора си принтирани, рамкирани и поставени на стената.

7. Не приемайте коледното си дръвче като нещо, на което му е позволено да не участва в синхрона на вещите, които са около него. Облечете го както бихте облекли себе си за най-важния ден в годината.

8. Опитайте да придадете нов образ на познатите реквизити по Коледа. Ако сте например от хората, които обичат онези декемврийски календари с шоколадче за всеки ден и имате няколко свободни минути, опитайте тази година вместо прекрасните календари на Линд да си направите сами 25 пакетчета със сладки изкушения и ги закачете с дървени щипки и канап за картон или картина на стената, която вече така или иначе имате в дома си.

9. По отношение на цветовете в интериора имайте предвид, че макар и празничен, червеният цвят е по-активен от останалите. За да запазите стила и акцентите в интериора на дома си, както и да се подчините на коледните традиции за присъствие на червения цвят, опитайте да го внесете чрез елементи, които не остават твърде дълго пред очите ви - коледни сладки, салфетките, които използвате на вечеря, възглавничка в два цвята, поднос за храна, свещи...

10. Най-важното правило - наслаждавайте се, елегантността на дома ви винаги ще е резултат от любовта и старанието, с което се отнасяте към него.

Снимки: Architectureartdesigns.com

Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа
Елегантен дом по Коледа