Honda сърфира в Wheels and Waves 2023 със 7 къстъм минибайка

  • Сподели:
Honda сърфира в Wheels and Waves 2023 със 7 къстъм минибайка

Седем минибайка от седем европейски страни, като всеки от тях е резултат от съвместната работа на млад артист и утвърден конструктор на мотоциклети 
Конструкциите на къстъмите варират от фини и елегантни до невероятно скандални
Два броя Dax, два MSX125 Grom и три Monkey ще бъдат изложени на фестивала Wheels & Waves в Биариц от 21 юни, сряда до 25 юни, неделя 
Онлайн анкета на hondacustoms.com ще определи любимия минибайк Honda в Европа 

Седем къстъм минибайка от седем европейски страни, всеки от тях резултат от съвместната работа на млад артист и утвърден конструктор на мотоциклети, дефилират на фестивала Wheels and Waves в Биариц от сряда, 21 юни до неделя, 25 юни. През 2022 г. победителят беше CMX500 Rebel, доработка на персонализаторите Motocicli Audaci от Сардиния. През 2021 г. победата бе за CB650R Fenix на Mototrafa от Португалия.  
2023-а година минава под знака на минибайковете. Honda покани седем млади художници да си сътрудничат с утвърдени производители на мотоциклети, за да вдъхновят по-младото поколение ездачи.

А ако някой производител има подходящи мотоциклети за целта, то това е именно Honda – със 125-кубиковите Dax, Monkey и MSX125 Grom. Всеки от тях е икона сам по себе си. Ретро Dax и „фънки“ Monkey са вдъхновени от 70-те години на миналия век, а Grom е интерпретация на същите теми, но в съвременен стил.

Общото между трите машини са усмивките, които неизменно предизвикват. Добавете към това техните миниатюрни размери и невероятна икономия на гориво и ще получите перфектния стартов мотоциклет - забавен, стилен и пестелив.
Свързването на креативни умове и талантливи създатели на мотоциклети, развихрили въображението си върху това легендарно трио, доведе до интересни резултати. Представяме по-долу седемте байка.

Мотоциклет 1 (Великобритания)
Hold on! 
Подходящо е наречен, тъй като Grom от Matt B и ветерана конструктор Гай Уилисън не само е разтегнат и изглежда като Pro-Street драг мотоциклет, но има и турбокомпресор. С инжектиране на азотен оксид за добра мярка. Защо не?
Художник: Matt B Customs (UK) @mattbcustoms
Мат, създател на MattB Customs, за първи път открива страстта си към персонализирането на маратонки на 17-годишна възраст, когато започва да проектира маратонки за приятели и семейството. Негови произведения на изкуството вече се появяват върху маратонки, носени от Ед Шийрън, Ариана Гранде и Маркъс Рашфорд.

„Беше толкова нереално изживяване да изследваме и прилагаме нашия артистичен стил към нещо лудо, различно от обувки или аксесоари. Искахме да направим така, че да изглежда сякаш моторът е ТОЛКОВА бърз, че боята дори се е разтекла по него. Затова създадохме илюзията, че тя капе от мотоциклета. Получи се точно, както го искахме!”.
Гай Уилисън има тясна връзка с Honda UK, след като преди време работи върху лимитирани специални серии от моделите Rebel и CB1000R. Това го превърна в идеалния човек за проектирането и доработката на уникален Grom. “Когато бях помолен от Honda UK да работя с Мат над този проект, усетих, че има само една насока, която трябва да следвам – към инжектиран с азотен оксид и подсилен с турбокомпресор драг състезател, оголен до кости и украсен с подобаващата му боя“. 

Мотоциклет 2 (Испания)
Driving Me Mad 
Как можете да направите хубавото още по-хубаво? Просто е. Вземете един Dax и смело напръскайте с основен цвят там, където можете. Повлияната от новото си „аз“ художничка Коко и конструкторът UFO Garage (@ufo.garage) създадоха двуколесна визия на бликащата радост с масивни гуми. 

Художник: Коко Давес (Испания) @cocodavez
Валерия Палмейро, или Коко Давес, е талантлива художничка от Мадрид, която развива кариерата си в областта на рисуването, фотографията и изкуството. Тази цветна вселена я насочва да си сътрудничи с марки като Chanel, Netflix, Prada и Dior.
„Вълнуващо е да съм част от този проект. Когато узнах за мотора, който ще проектирам - DAX 125, веднага се сетих за една от любимите ми игри от детството Така че бях вдъхновена от цветовата палитра, за да вдъхна живот на всяка от частите на DAX 125“.

Мотоциклет 3 (Австрия)
Monkey X Business
Австрийският художник Boicut и сътрудниците му от Titan Motorcycles (@titanmotorcycles) със сигурност разшириха границите със своето творение. Това е възхитителна представа за чопър от 70-те години с радикално наклонена предна част, мини щанги, хромирана греда и извит нагоре ауспух и финал в стил опашка на риба.

Художник: BOICUT (Австрия) @boicut
Работата на Boicut е в по-голямата си част илюстративна и съчетава импулсивни линии и форми. Работите му винаги са били вдъхновени от попарта, скейтборда, красотата на всекидневните предмети и градската средаа.
„Веднага се сещам за общото между мен и маймунките – любовта към бананите. Именно абстрактните форми на този плод ще откриете в мотоциклета. Като цяло исках да го създам ярък и цветен, такъв, че да привлича окото и да бъде забавен за гледане. Проектирах основните цвят и тема дигитално, но ми хареса, че мога сам да рисувам върху истинския мотоциклет. По този начин бих могъл да отговоря още по-добре на уникалната форма на чопъра, създадена от къстъм ателието".

Мотоциклет 4 (Португалия)
Furiosa
Ужасно многото съвместна работа на Тамара Алвес и конструктора Art On Wheels Garage (@artonwheelsgarage) превърна стандартния Dax в постапокалиптичен роудрънър - гуми на блокчета, мотив на вълк, надписи с графити, специално изработен ауспух с клетка от телена мрежа и проблясъци на тартан, надничащ от обгореното покритие на седалката.

Художникът: Тамара Алвес (Португалия) @tamara_aalves
Тамара Алвес умело вмъква в творбите си улична естетика и градски контекст.
„Бях вдъхновена от света на Mad Max и Tank Girl. Всяка модификация беше внимателно подбрана и моята отличителна черта е мотивът с вълк. Присъствието му символизира сила, независимост и свирепа решимост да се завладее широкия път…”

Мотоциклет 5 (Франция)
Tokyo
Абсолютна експлозия от цветове, събрана от френския художник Grems и къстъм майстора Джордж Удман (@georgewoodman64). Попарт визуализациите са наситени с живи цветове в абстрактни и фино заплетени шарки на всеки квадратен сантиметър от наличния Monkey.

Художникът: GREMS (Франция) @insta_grems
Мишел Евено, по-известен като Grems, е художник, който черпи вдъхновение от своята музика. Мишел има 6 солови албума, 8 издания в сътрудничество с артисти като Klub sandwich и множество арт колаборации с продуктови марки, включително Nike, Swatch и Converse.

Мотоциклет 6 (Италия)
Let’s Grom
Grom на Франческо Марчесани е продуциран заедно с Алекс Полита (@alexpolita53), водещ пилот на Fireblade в бившия шампионат IDM. Let's Grom разперва изкусно графитите си върху резервоара за гориво, привличайки наблюдателя в света на възможностите, които машините на две колела представят. Що се отнася до самия мотор, както би искал един бивш състезател, той е дори по-компактен, отколкото оригиналния. Разполага с малки LED мигачи, с предпазители за ръцете и няма огледала. 

Художникът: Франческо Марчесани (Италия) @francesco_onem
Франческо Маркезани е италиански художник на графити, чието улично изкуство се представя в множество градове - Болоня, Палермо, Милано, Айндховен и Лос Анджелис. Той черпи творческо вдъхновение от анимационните герои, като ги подчинява на свой собствен уличен стил.
„В работата си обичам да използвам иронията и лудостта като средство за достигане до зрителите. Често добавям заглавие към работата си, за да подсиля концепцията или да дам двоен прочит на рисунката. Обичам да използвам ярки и весели цветове, които препращат към света на карикатурите и комиксите."

Мотоциклет 7 (Германия)
Manjushage
Изтънчен кафе рейсър, нарисуван на база Monkey от @lanaarts23 и построен от Максимилиан Зех – техник на Honda от центъра на компанията във Франкфурт, с истински усет към креативността (@hondamotorrad_de). Ауспухът е Yoshimura, резервоарът е от следпродажбено обслужване, а задните амортисьори подобряват производителността и управлението. Лана е изработила резервоара за гориво и калниците в бяло с мотиви на червена паякова лилия (Manjushage на японски). Обърнете внимание на малката маймунка върху топлинния щит на ауспуха...

Художникът: @lanaarts23
Лана е немска художничка, известна със своите хиперреалистични произведения на изкуството. Тя е широко известна в социалните медии като Lanaarts23, където споделя страстта си към изкуството и рисуването. Лана използва цветни и графитни моливи, за да твори.
„Избрах да нарисувам паякообразни лилии, защото наистина харесвам монохроматичния им вид. Тъй като паяковите лилии се срещат често в Япония, те също имат връзка с корените на Honda. Освен това, червеният цвят на лилиите допълва прекрасно червеното на Honda. Включих и няколко насекоми в моите рисунки, защото те са просто приятни за изобразяване!“.