Идеи и проекти за винарски изби

  • Сподели:
Идеи и проекти за винарски изби

За запалените колекционери на вино идва момент, когато една колекция изисква повече от обикновения стелаж за вино

В такива случаи преминаването към пълна домашна винарска изба осигурява изобилие от място за съхранение, както и интересен начин за забавление на приятели. 

Независимо дали съхранявате дузина бутилки или сто, винарските изби варират от малки хладилници до вградени охладители, така че помислете за следните съвети, преди да се потопите в новия дизайн на винарска изба. 


 
Ако се интересувате от собствената си изба, започнете, като анализирате пространството си и определите какво ще пасне.

Ако сте почитател на виното и бирата, може да направите крачка напред в идеите за винена стая и да създадете пълен домашен бар, който включва места за сядане или лична зона за дегустация, докато страстните любители на виното ще искат да се съсредоточат изключително върху изба или охладител. 
 
Направете проучване за най-добрите условия за съхранение на вино и се уверете, че вашето пространство имитира тези условия. 

И накрая, превърнете вашето пространство в убежище за удоволствие, добавяйки подходящо тематичен декор за винена стая и основни аксесоари, като чаши и тирбушон.


 
Какво трябва да включва вашата винарска изба?
Когато планирате дизайна на винарската си изба, помислете за размера на вашата колекция от вина - или размера, който се надявате да се превърне един ден. 

Един сериозен колекционер вероятно трябва да инвестира в хладилна камера с големи стенни стелажи или няколко високи хладилника за вино, за да гарантира, че пространството не представлява проблем. 

За любител или начинаещ би трябвало да е достатъчен домашен бар с хладилник за вино и малка поставка. 

Много страхотни идеи за винарски изби креативно имитират винарни, като включват зона за дегустация. Добавете маса за хранене, маса за бистро или бар наблизо и не забравяйте да държите под ръка удобни аксесоари, като чаши за вино и тирбушон.


 
Трябва ли винарските изби да бъдат с контролирана температура?
Разбира се, съхраняването на виното при правилната температура е ключова функция на винарската изба. 
 
Съхранено в прекалено топла стая, вашето вино може да старее по-бързо, да се окисли и да загуби характер и вкус. 
Ако вашата изба не поддържа естествено постоянна температура, може да инвестирате в методи за контрол на температурата или няколко хладилника за вино. 

Вашият архитект или специалист по проектиране на винарска изба може да ви помогне да създадете идеалните условия за домашната си колекция.


 
Как да декорираме винарската изба?
Въпреки че средиземноморските винарски изби са често срещани, промяната на декора е лесен начин да създадете свое собствено пространство. 

Богато украсеното дърво и камък са традиционни идеи за винарска изба, докато металните и стъклените покрития са по-модерни.

Можете да се потопите в италианската култура със стенописи с мозаечни плочки, тавани и арки, или да станете модерни с елегантни линии и минимални декоративни дисплеи. 

Независимо от вашия стил, уверете се, че всичките ви материали, мебели и декоративни аксесоари се поддържат взаимно.
Несъответстващите дизайни на винарски изби могат да доведат до объркване на декора и непоследователна, непълна стая.