Идеи за коридор, в които ще се влюбите

  • Сподели:
Идеи за коридор, в които ще се влюбите

Коридорът като първото място, което виждате в един дом, е много важно пространство. Той задава тона на останалата част от къщата, така че да бъде уютно, светло и гостоприемно. 

Поради тази причина е добре да обръщате толкова внимание на интериора в коридора, колкото бихте направили във всяка друга стая.

Декорация
Тъй като коридорите, особено в градските къщи, обикновено са тесни, стените са важна характеристика. Изберете топъл цвят на боята, някои елегантни стенни ламперии или шарени тапети, за да придадете характер на пространството.

Също така помислете за добавяне на стенни лампи за по-нежна светлина. Това е чудесно място за излагане произведения на изкуство или ваши снимки.

Не забравяйте да вземете предвид другите стаи, които можете да видите от коридора – ако имате изглед към тях или към една конкретна стая, опитайте се да запазите цветовете на стените в тон и помислете за позициониране на огледалата в коридора. 

Мебели
Ако разполагате с достатъчно място, помислете за маса за антре, или конзолна масичка, която да осигури място за съхранение на ключове, заедно с цветя, лампа и декоративни предмети, или нещо дребно, което да се постави в центъра на коридора, ако имате по-голямо пространство.

Пейка или табуретка също могат да бъдат чудесна декорация, позволявайки на хората да седнат удобно и да събуят обувките си.

Съхранение
Съхранението в коридора е абсолютно ключово, ако искате да поддържате ред. Коридорите винаги са склонни да бъдат затрупани с обувки, чанти, чадъри, палта и други принадлежности.

Портманто с вградено място за съхранение отдолу може да бъде чудесен вариант, докато монтирано на стена място за съхранение или обикновен ред кукички за дрехи могат да бъдат по-функционални в супер тесни пространства.