Как да обзаведем и декорираме стилна и уютна стая за гости

  • Сподели:
Как да обзаведем и декорираме стилна и уютна стая за гости

Когато обзавеждаме стаята за гости трябва задължително да знаем в какъв стил ще бъде тя, след което трябва да преценим какви мебели биха отворили помещението и биха му подхождали. За да се чувстват комфортно нашите гости можем да се спрем на красива и удобна спалня, като освен нея, ако разполагаме с достатъчно пространство, бихме могли да позиционираме и един удобен разтегателен диван, който ще ни бъде от полза в моментите, в които се налага да посрещаме повече на брой хора. Ето и основните мебели, с които трябва да се съобразите в това помещение, както и най-подходящата декорация за него.

Стил и подходящи цветове
На първо място си помислете хубаво какъв искате да е стилът на стаята. Дали той ще бъде ретро или пък средиземноморски. След което наблегнете на основните цветове и мебели, които съпътстват избрания от вас стил. Едни от най-подходящите цветове за това помещение са топлите и светли нюанси, които действат отпускащо и уютно, например – бежово, пепел от рози, светло сиво, бяло или пък светло синьо. 

Мебели
Освен спалнята, която включва задължително и удобен матрак, в стаята бихте могли да разположите и красиво дървено или плюшено кресло за повече комфорт. В стаята за гости едно от най-практичните решения е да разположите и малък разтегателен диван, разбира се, ако разполагате с достатъчно свободно пространство за него, така ще можете да събирате повече гости на едно място. До леглото можете да поставите малка удобна масичка, на която вашите гости да си поставят личните вещи, а по желание можете да прибавите и плазмен телевизор, за да могат хората, които обитават тази стая да се почувстват като у дома си. Една ракла разположена в близост до спалнята ще е чудесен вариант за тази стая, тъй като в нея ще можете да съхранявате спалното бельо предвидено за гости. 

Осветление
В стаята за гости най-приемливият и наистина добър вариант е, да се постави регулиращ ключ, с който вашите гости сами да изберат силата на осветлението, според техните собствени желания и усещания. 

Декорация
Тук има едно основно и важно правило и то е, не прекалявайте с вещите, с които ще декорирате тази стая, за да не запушите пространството и за да не изглежда то като антикварен магазин. Една две картини ще изглеждат стилно в тази стая; ако имате повече място, можете да поставите и красива ваза със сезонни цветя, както и ароматна свещ за повече уют, това е напълно достатъчно.