Как да повишите положителната енергия в своя дом 

  • Сподели:
Как да повишите положителната енергия в своя дом 

За всеки човек домът е крепост, място на което да релаксира и да може да се пречиства духовно. Сега ще ви разкрием няколко метода, чрез които може да повишите положителната енергия в своя дом и да го изпълните с щастие. 

Леглото – Във всеки уютен дом трябва да има правилна подредба на мебелите, ако искаме те да ни донесат нужното успокоение и хармония. Ако искаме да пренасочим положителните сигнали и да се предпазим от негативното влияние на неправилно подредените мебели, трябва да знаем, че когато декорираме  дома си, особено когато избираме спалня или единично легло, то трябва да бъде  в близост до прозорец, но не и пряко залепено за него, а когато легнем на леглото, краката ни трябва да сочат от към вратата, а главата от към стена.

Ако все пак сме избрали закрито помещение без прозорци, можем да се ориентираме като застанем с гръб към вратата, а леглото да го поставим от лявата страна на нашето тяло или по-точно в близост до лявата стена.

Лявата стена е пряко свързана с положителните чувства и сърцето – ритъмът на живот и темпото, с което бие то, излъчват уникалност и безвремие, те наистина могат да успокоят човек и да го предразположат да премине на едно по-горно духовно ниво, изпълнено с хармония и позитивизъм.

Скрин/шкаф – Ако сте решили да се сдобиете с нов скрин, той задължително трябва да бъде в по-светли нюанси, които да излъчват топлина, спокойствие и уют. Ако искаме да го сложим на подходящо място, което да излъчва положителна енергия, той трябва да бъде поставен в помещение, в което не е пригодено за спалня, а по-скоро за почивка и отдих през деня.

Той не трябва да има изглед срещу врата – това по-скоро би ни донесло мрачни мисли и натрапчиви спомени. Като мебел, скринът е пряко свързан с миналото и минали животи, именно затова трябва да изберем най-подходящият за нас, а още по-важното е, че трябва да усетим най-правилното място, на което да бъде поставен той.

Стената може да бъде по наш избор, правилото е да не е поставян срещу врата, независимо коя стена ще изберем, ако искаме енергията да бъде с по-голяма мощност, можем да го поставим по средата на стената, така ще привлечем красивите мечти и доброто бъдеще към себе си.

Гардероб – Ако искаме да изберем правилното и подходящо място за своя гардероб и независимо, дали той е масивен или пък с по-малки размери, трябва да му намерим място в помещение различно от спалнята, а ако все пак решим да го поставим в спалнята, той трябва да се пада от дясната страна на леглото, ако искаме енергията да изпълни дома ни с положителни емоции, хармония и да постигнем нужния уют.

За най-голяма стабилност и приток на чиста енергия е по-добре да го поставим, все пак в различно помещение от това, в което спим нощно време – това може да бъде коридор, отделна стая или специално изградена гардеробна.

Диван – Диванът е една от най-често използваните мебели в нашия дом, която ни позволява да се отпуснем и да релаксираме от натоварения ден, затова е важно, когато легнем на него или дори седнем да прочетем интересна книга, да погледаме тв или просто да поговорим с близките си хора, той трябва да излъчва положителни вълни, а за да го постигнем е нужно да го поставим в помещение, което използваме единствено за почивка и отмора.

Това няма как да бъде кухня, нито пък спалня, затова е добре ако имаме възможността и разбира се, нужното място в своя дом, за да го поставим в друга стая или хол, точно определен за тези нужди.

Диванът трябва да бъде поставен от на лявата стена в близост до врата, така ще успеем да предизвикаме усещане за мир, топли чувства и възможност за постигане на по-мащабни цели в нашия живот. 

Съвет – Ако искате да постигнете пълната хармония и да почувствате силната енергия, която носи домът ви, е нужно да го усетите сами, а това може лесно да бъде постигнато, когато се опитате да ходите боси, докато сте в него, без чехли или топлинки, просто боси.

Ако все пак сте от по-зиморничавите хора, може да поставите тънки чорапи – така вие ще усетите нагледно как се влива положителнато енергия, която сте предизвикали, чрез правилната подредба на вашия дом.

Успех!