Как да създадем кухнята на своите мечти като добавим и френски щрих

  • Сподели:
Как да създадем кухнята на своите мечти като добавим и френски щрих

Френският стил на обзавеждане на кухни е един уникален прочит на миналото, който ни помага да превърнем обикновеното помещение в едно много специално и стилно място излъчващо традиция, функционалност и уют. В този стил се наблюдават старинни мебели и шкафове, които стоят перфектно върху изчистен мраморен под и уникална старинна дървена дограма. 
По принцип френската селска кухня има по-различна концепция, която предизвиква визия на едни по-старомоден и прост живот, като естетиката при нея е малко по-далеч от строго оборудваните кухни, които напоследък са се превърнали в някаква норма и шаблон за имитация.

Френския стил на обзавеждане на кухни включва задължително антични мебели, медни тигани и красиви старинни прибори. Стените в нея са с маслени цветове, а върху пода, освен изчистения мрамор, се наблюдават и по-нестандартна шахматна подредба на плочките, която откроява помещението и му придава силна загадъчност. Постелки и килими от слама придават много по-топло и спокойно излъчване на кухнята. 

В този изключително подбран и красив стил присъстват още и много цветни находки закупени от антични магазини, дървена пейка с маса, както и в допълнение ретро столове. По-светлите и изчистени нюанси на стените, всъщност стават все по-предпочитани от интериорните дизайнери, които залагат на по-светла визия, която разширява визуално помещението, а осветлението е от красиви висящи антични полилеи. Островът пък е изработен изцяло от дървен материал и изключително компактен със странични скрити шкафчета по него. Плотът върху него също е от дърво и е в по-тъмен кафеникав нюанс от долната част на острова. 

Във френския стил присъстват много старинни вази, както и живи цветя и пресни плодове поставени върху метални гравирани купи на масата, както и много допълнителни орнаменти, с които са украсени не само кухненските шкафове, но и корнизите, плотовете, масата и пейката. В кухнята почти навсякъде се наблюдават закачени и висящи тигани, тенджери и други съдове, които са на една ръка разстояние от нас. Именно тази функционалност превръща мястото в изключително стилно и приветливо, внасящо особено спокойствие и хармония в душата ни. Този стил напомня за минала епоха, въпреки това всичко в него е добре подредено и красиво, че и след няколко века този стил отново ще остане на почит и ще бъде предпочитано решение за създаване на много специална ретро визия в кухнята.