Легендарният влак Orient Express се завръща в Италия с интериор на Dimorestudio

  • Сподели:
Легендарният влак Orient Express се завръща в Италия с интериор на Dimorestudio

Може да се наложи да изчакаме до 2023 г., но ще си струва: легендарният Ориент Експрес се завръща в италианските железници, а Dimorestudio стои зад разкошния нов интериорен дизайн.

Митично и мистериозно, бавно и увлекателно, литературно и кинематографично - Ориент Експрес е главен герой на много филми, откакто луксозният влак е измислен от Жорж Нагелмакерс преди повече от 150 години. През 2023 г. легендарният влак ще си проправи път през италианската железопътна система още веднъж с Гранд обиколка, която ще поеме из удивителната италианска провинция и ще си проправи път през планините и по крайбрежието.

Влаковете ще се наричат La Dolce Vita и ще предложат наистина уникално изживяване при пътуване. Концепцията на новите влакове отдава почит на великолепието на Холивуд, но поставена на фона на Тибър, и проследява историческия златен век на италианското кино, започнал през 60-те години на миналия век.

Една нощ в Рим

Арсенал си партнира с марката Orient Express на Accor Group, за да създаде La Dolce Vita – концепция от шест влака, които ще начертаят емблематични маршрути през 14 италиански региона и три международни дестинации, свързващи Рим с Париж, Истанбул и Сплит. Рим несъмнено ще бъде връхната точка на всяко пътуване, а посетителите ще бъдат облагодетелствани с престой в първия хотел Orient Express в Италия: хотел Orient Express Minerva, който трябва да отвори врати през 2024 г. Преди заминаване от гара Термини в Рим, Orient Express executive lounge ще посрещне гостите в елегантно пространство, пълно с удобства и отдаден персонал, готов да им помогне.Непреходен дизайн

В La Dolce Vita можете да се насладите на бавно пътуване, на открития, чудо, разказване на истории и традиции. Това е сборник на изкуството на италианския живот с всичките му красиви противоречия, връщайки се към златната ера на дизайна. Неслучайно Dimorestudio са призовани за интериорния дизайн.
Основано през 2003 г. от Емилиано Салчи и Брит Моран, студиото (което се представя на AD100list) изследва пресечната точка между най-доброто от винтидж и съвременния дизайн, с културен еклектизъм, който му придава характерен стил, обичан по целия свят. Обзавеждането на 12 луксозни каюти, 18 апартамента, един апартамент Honor и ресторантът празнуват творчеството и изкуството, черпейки вдъхновение от влиянията на големите италиански майстори на дизайна от 60-те и 70-те години на миналия век – като Карло Скарпа, Джо Понти и Игнацио Гардела – на големите художници от движението Spatialism, които са използвали пространството и времето като фокус на своите композиции – помислете за Лусио Фонтана, Агостино Боналуми и Енрико Кастелани.


"Дизайнът на проекта Orient Express La Dolce Vita балансира исторически и съвременни пространства, без да губи автентичността на нито едно от двете. Пространствата са обмислени и добре подбрани. Всеки елемент работи заедно, за да създаде усещане за дълбока принадлежност към контекста, като много нишки се събират заедно, за да създадат история. Детайлите са проектирани да се допълват и естествено балансирани", описват Брит Моран и Емилиано Салчи. 


Новата влакова услуга Orient Express отваря вълнуваща граница на пазара на луксозно гостоприемство, с цел да върне Италия на централната сцена. От оживени градове на изкуството, международни центрове на култура и история като Рим, Милано, Флоренция и Венеция, до малки градове, непроменени във времето. От Алпите до буколичната природа на хълмовете, до почти карибските плажове на Сицилия: романтика, култура и релакс в едно пътуване, за да откриете чудесата на Италия. 

Бавно и стабилно

Пътуването с влак носи безкрайно очарование. Когато в Belle Époque на пътуването с влак главните герои са били разкошно обзавеждане, коктейл барове и майсторски апартаменти, днешните съвременни пътници избират железопътните линии за скритите тайни, които може да предложи при пътуване. Пътниците в Ориент Експрес La Dolce Vita ще пътуват до 14 региона през повече от 16 000 км железопътни линии – 7 000 км от които не са електрифицирани – минавайки през малки градове и скрити села. Това е устойчив подход към туризма, бавно и внимателно пътуване, което само по себе си е дестинацията. 

Маршрутите са предназначени да осигурят вълнуващи преживявания при пътуване, от една до три нощувки, всички в рамките на самата скута на лукса. Маршрутите ще преминават през италианските Алпи, буколичните хълмисти пейзажи и райските плажове на юг. Освен това ще има три други маршрута, които ще свързват Италия с Париж, Истанбул и Сплит, пресичайки осем държави по пътя. И, разбира се, ще има храна, която ще изведе италианската кухня в центъра чрез сътрудничество с най-добрите национални и международни готвачи и бармани. Ще има дегустации на най-добрите вина, които Италия може да предложи и рецепти от най-известните готвачи.