Mercedes-Benz тества успешно напълно електрическия eCitaro G на 2000 м надморска височина

  • Сподели:
Mercedes-Benz тества успешно напълно електрическия eCitaro G на 2000 м надморска височина

Първият тест в редовна експлоатация на електрическия автобус се проведе в Зайзер Алм, Болцано, Италия.
Автобусната компания Silbernagl, която изпита възможностите на eCitaro G в екстремни условия, фокусира дейността си върху технически иновации и опазване на околната среда.

При много сняг, зимни температури и почти 2000 м надморска височина в средата на януари 2022 електрическият eCitaro G, съчленен автобус, демонстрира своите забележителни възможности при експлоатация на график в Зайзер Алм в Южен Тирол.

“Това е невероятен момент за нас в Южен Тирол - първи тест на 18-метровия електрически eCitaro G на надморска височина от почти 2000 метра“,  заяви Даниел Алфрайдер, заместник управител на провинцията и съветник за провинцията в правителството, отговорен за инфраструктурата и мобилността. „Нашата цел е мобилност с нула емисии за хората на Южен Тирол“, добави Алфрайдер още.

Оборудван с твърдотелни батерии с капацитет от 441 кВч, напълно електрифицираният Mercedes-Benz eCitaro G демонстрира стабилност, сцепление и изпълнение с двойно задвижване. “Невероятно преживяване зад волана“, това беше „присъдата“ на шофьора Франц Федершпилер. А той би трябвало да знае, защото шофира автобуси от 40 години.

Автобусната компания Silbernagl се фокусира върху технически иновации и опазване на околната среда.

Електрическият eCitaro G беше използван по маршрут, обслужван от Silbernagl, между двата града Компач (1850 метра над морското равнище) и Салтрия (1680 метра) на Зайзер Алм, най-голямото алпийско плато в Европа, разположено в Южнотиролските Доломити в Италия. Централата на Silbernagel се намира недалеч, в Кастелрут, Южен Тирол. Компанията е фокусирана върху технически иновации и възможно най-добрата им екологична съвместимост. Заради това генералният директор Карло Греко остана много доволен, когато се увери сам във възможностите на eCitaro G, дори и при такива необичайни условия.

“18-метровото превозно средство с конфигурация на осите 6x4 представлява сериозен интерес за нас. Убедени сме, че ще успеем да интегрираме тези автобуси в нашата флотилия през следващите години.”, заяви Греко след тестовете на eCitaro G. 

Изключително модерната и добре поддържана флотилия на Silbernagl се състои от 70 автобуса за градски и междуградски превоз, като те варират от компактни микробуси до двуетажни автобуси и са почти изключително от марките Mercedes-Benz и Setra. Основана през 1978 г. от Антон и Моника Силбернагл семейна фирма е една от най-успешните автобусни компании в Южен Тирол и предлага всички услуги, свързани с превоз на пътници, с помощта на повече от 100 служители.