Мотивационната реч на Сундар Пичай, която обиколи социалните мрежи

  • Сподели:
Мотивационната реч на Сундар Пичай, която обиколи социалните мрежи

Сундар Пичай е роден на 12 юли 1972 г., в Ченай, Индия. Той е главен изпълнителен директор както на Google, Inc., така и на нейната холдингова компания - Alphabet Inc.
Като момче, израстнало в Мадрас, Пичай спал с брат си в хола на тесния им семеен дом.
В ранна възраст проявява интерес към технологиите и изключителна памет, особено към телефонните номера. След като получава диплома по металургия и сребърен медал в Индийския технологичен институт "Kharagpur", Сундар получава стипендия за обучение в Станфордския университет. 
След кратко пребиваване в консултантската фирма McKinsey & Co., Пичай се присъединява към Google през 2004 г. като ръководител по управление на продукти и развитие. Първоначално работи върху лентата с инструменти на Google, която дава възможност на тези, които използват уеб браузърите Microsoft Internet Explorer и Mozilla Firefox, да имат лесен достъп до търсачката на Google. През следващите няколко години участва директно в разработването на собствения браузър на Google, Chrome, който беше пуснат на обществеността през 2008 г. Същата година Сундар е обявен за вицепрезидент по разработването на продукти и започва да поема по-активна обществена роля. До 2012 г. е старши вицепрезидент, а две години по-късно става изпълнителен директор както в Google, така и в операционната система за смартфони Android.

Произнася мотивационна реч, събрана в точните 60 секунди, която гласи:

"Представете си, че животът е игра от 5 топки, с които жонглирате във въздуха, опитвайки се да ги задържите да не паднат. Едната от тях е гумена, а всички останали са стъклени.
Петте топки са:
Работа, семейство, здраве, приятели, душа.

Не след дълго ще осъзнаете, че работата е гумената топка. Винаги, когато падне, тя ще отскочи отново, докато останалите топки са от стъкло. Ако някоя от тях падне, тя няма как да се върне в предишната си форма.

Ще бъде повредена, натъртена или напукана. Дори може да се разпилее на парчета.

Трябва да сте наясно с това и да се стремите да я запазите.

Управлявайте ефективно работата си през работното време, бъдете искрени, отделете необходимото време на семейството и приятелите си, починете си подобаващо и се погрижете за здравето си. Ако се случи нещо с вас, няма да е лесно да се върнете такива, каквито сте били първоначално..."