На гости в дома на Нина Добрев, вдъхновен от Европа

  • Сподели:
На гости в дома на Нина Добрев, вдъхновен от Европа

По време на пандемията актрисата сама променя екстериора на къщата.

Нина Добрев работи в Холивуд от 2000 г., когато започва да участва в хитове като Degrassi, The Vampire Diaries и The Perks of Being a Wallflower. Но нейният дом с четири спални в Лос Анджелис не е типичната къща в Западен Холивуд.

Добрев, която е българка и е прекарала част от детството си в Южна Франция, се опира на наследството си при замислянето на интериора. Докато въздушното усещане за прохлада в Калифорния е очевидно в лъскавите месингови детайли, местните произведения на изкуството и мебелите, нейното внимателно запазване на архитектурата в испански стил от края на 20-те години на миналия век, осигурява усещане за европейска елегантност.

Подобно на мнозина, които изпаднаха в ремоделиране на домовете си през последната година, пандемията бе това, което подтикна Добрев да направи преустройство.

"Може би пестеливата част от мен, страната с източноевропейските ми корени, си каза думата. Не ми се даваха много пари и затова боядисах сама стените си", казва Добрев. За целта тя отишла до The Home Depot и преобразила горчично жълтата външна част на дома си със свежо матово бяло.

Това не означава, че Добрев е минималист, що се отнася до цветовете: ''О, не, Нина не се страхуваше от цвета", казва Чарли Барщайн, който под едноименната си фирма Charlie Barstein Interiors – работи с Добрев по време на пандемията, за да преустрои жилището ѝ.

Най-голямото му предизвикателство и фокусна точка на дома била кухнята. С маслиненозелени шкафове и текстурирани подове от теракота, стаята напомня за красиво декорирана селска зона за готвене, която наистина е предназначена за използване.

Европейските влияния могат да се видят и другаде, от винтидж теракотени плочки, внесени от Италия, до ретро изглеждащата гама Ilve (също италианска). Барщайн дори добавил килер, който украсил с произведение на изкуството на Джо Хенри Бейкър.

Най-съществената промяна е премахването на стената, която е била част от оригиналната архитектура на сградата от 1929 г. Блокирайки трапезарията, тя ефективно преобразува тясната кухня, която Добрев рядко използвала. Сега пространството е много по-функционално.

Първо, тя замени плотовете, като добави блок за готвене и доломитови плочи за издръжливост и лесно почистване.

Важна част от оборудването за домакински задължения означавало актуализиране на масата за хранене. Барщайн намерил подходящата маса, която наподобява макара. Масата от дъб с цвят на камила, е изработена от местния занаятчия Джош Джаксън от Arbor Exchange.

Останалата част от дома получила нещо, което Добрев описва като ''лифтинг", за разлика от пълен ремонт. Някои промени включват разширен кът за закуска с пухкави възглавници и включване на внимателен избор на цветове в хола. 

Последното пространство включва и увеличена снимка на дивата природа, направена по време на сафари (централната част на стаята), и принт на Боуи, подарен ѝ от нейния приятел, сноубордиста Шон Уайт

А вещта, която кара Нина да се чувства официално пораснала, е стойката за подправки, която тя описва като "най-добрата част от къщата".