Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда автомобила дистанционно

  • Сподели:
Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда автомобила дистанционно

Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда електрическите автомобили и плъг-ин хибридите бързо, интелигентно и удобно. Максималната зарядна мощ на устройството е до 22 kW. С него интелигентната електрическа система става реалност. Потребителите могат да свържат зарядната станция с интернет чрез кабел или чрез Wi Fi, като така те ще имат възможност удобно да я управляват с приложението Mercedes me на своя смартфон, без значение от това къде се намират. Така те ще могат да контролират дистанционно процеса по зареждане на своето превозно средство. 

С помощта на интегрирания електромер в Mercedes-Benz Wallbox пък ще имат възможност да проверят зареденото електричество до момента, както и да направят цялостен преглед на процеса. С новата Mercedes-Benz Wallbox станция ще може да се проследяват и разходите за зареждане. Като защита от неоторизирано използване, Mercedes-Benz Wallbox ще може да се активира или заключи чрез приложението Mercedes me или чрез RFID  карта. Новата Mercedes-Benz Wallbox зарядна станция също така ще има техническата възможност в бъдеще да се актуализира дистанционно, по въздуха (over-the-air). По този начин към нея ще могат да бъдат добавяни допълнително още полезни функции, като достъп с RFID или пък умна интеграция с енергийната мрежа на клиента.

Технологията среща дизайна

Марката Mercedes-Benz е символ на убедителна технология, изключителен комфорт и новаторски дизайн. Това правило важи и за новата стенна зарядна станция Mercedes-Benz Wallbox. Устройството следва дизайна на автомобилите от електрическатата гама Mercedes-EQ, като е изключително издръжливо и интуитивно. Зарядната станция контролира процеса по зареждане, адаптира мощността и доставя до 22 kW. Това води до значително по-кратко време за зареждане в сравнение с това на контакт за битови нужди.