По-електрически от всякога – новият GLC SUV вече може да се поръчва и като plug-in хибрид в дилърствата на Силвър Стар в страната

  • Сподели:
По-електрически от всякога – новият GLC SUV вече може да се поръчва и като plug-in хибрид в дилърствата на Силвър Стар в страната

Освен трите меки хибрида, които бяха представени през юли 2022 г., от днес клиентите вече могат да закупят и два plug-in хибрида - GLC 300 e 4MATIC  на цена от 131 100,00 лв. с вкл. ДДС и GLC 400 e 4MATIC с базова цена от 137 400,00 лв. с вкл. ДДС. 

Малко по-късно през годината - декември 2022, още един мек хибрид ще бъде представен на пазара - GLC 300 d 4MATIC .  А през пролетта на 2023 г. клиентите на Силвър Стар ще могат да поръчват и третия plug-in модел - GLC 300 de 4MATIC .

Новият Mercedes Benz GLC остава верен на успешната формула на модерния, спортен лукс от Mercedes Benz. Претърпялата цялостен редизайн моделна серия предлага вълнуваща комбинация от дизайн и технология, съчетани със спортно преживяване, комфорт и пъргавина. И нека не забравяме ефективността.

Всички модели на новия GLC са изцяло електрифицирани и разчитат на хибридна система на задвижване. 
Гамата от двигатели включва 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати, комбинирани с електрически мотор.

Меките хибридни варианти използват интегриран стартер-генератор от второ поколение (ISG) и са с мощност до 190 кВт и 400 Нм въртящ момент за бензиновите двигатели и съответно до 198 кВт и 550 Нм за дизеловите.

В допълнение те могат да разчитат на още 17 кВт системна мощност и 200 Нм въртящ момент от стартер-генератора.
Plug-in хибридите имат постоянно възбуден синхронен двигател с мощност 100 кВт и предлагат комбинирана системна мощност до 280 кВт (381 к.с.) и  комбиниран системен въртящ момент до 750 Нм.

С електрически пробег до 130 километра по WLTP повечето ежедневни пътувания могат да бъдат изминати изцяло електрически. Подобрената хибридна програма за шофиране осигурява електрически режим на шофиране за най-подходящите участъци от пътя.

По маршрути в градски райони например GLC дава приоритет на електрическото шофиране, но може да пътува без двигател с вътрешно горене и по неравен път.

Plug-in моделите са оборудвани с 11 кВт (3-фазен) заряден модул за променлив ток и зареждане в домашни условия, като има възможност и за бързо зареждане с прав ток до 60 кВт.

GLC защитава своята челна позиция в портфолиото на леките автомобили на Mercedes-Benz с многобройните си впечатляващи функции и оборудване. Такива са стандартното задвижване на всички колела, възможност за чисто електрическо шофиране в plug-in моделите, офроуд визуализация, както и опцията за „прозрачен преден капак“.

Последната показва пътя под предната част на автомобила, така че водачът да може да избегне препятствия като големи камъни или дълбоки дупки. А завиващата задна ос с отклонение до 4,5 градуса, прави новия GLC още по-маневрен и безопасен и намалява кръга на завиване на автомобила с 90 сантиметра до 10.9 метра.