С началото на сезона на кабриолетите започват и продажбите на Mercedes-AMG SL

  • Сподели:
С началото на сезона на кабриолетите започват и продажбите на Mercedes-AMG SL

Почти едновременно с настъпването на пролетта стартираха и продажбите на новия Mercedes AMG SL. Двата V8 модела - Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ и SL 63 4MATIC+, вече могат да се поръчват във всички дилърства на Силвър Стар в София, Варна, Бургас и Пловдив, както и от Евро Старс в Русе. Новата версия на легендарния SL модел се завръща към спортните си корени, зареден с мощна AMG енергия. Луксозният роудстър, който се предлага с 2+2 места, е подходящ за ежедневно шофиране, като за първи път в 70-годишната си история е със задвижване на всички колела.

Високотехнологичните компоненти, като окачването AMG ACTIVE RIDE CONTROL с активна стабилизация срещу накланяне, завиващата задна ос, опционалната високоефективна керамична спирачна система AMG и революционната технология на фаровете DIGITAL LIGHT (в стандартния пакет), изострят спортния профил на новия Mercedes-AMG SL. Всичко това, в комбинация с 4-литровия V8 битурбо двигател, създава преживяване от най-висока класа за всеки, които застане зад волана на легендарния кабриолет на Mercedes. 

SL празнува важен рожден ден тази година. Точно 70 години от момента, в който току-що представен в Щутгарт моделът се превръща в легенда. С чистокръвния състезателен 300 SL (моделна серия W194) от 1952 г. успехите на Mercedes Benz на състезателните писти валят един след друг. През 1954 г. на пазара е представен серийният модел 300 SL (W198), който добива популярност като Gullwing  заради необичайните си врати, отварящи се нагоре. Други важни модели в историята на SL са Pagoda сериите (W113, 1963-1971), вечно актуалният R107 (1971-1989), който се произвежда повече от 18 години и неговият наследник R129 (1989-1995).

Традицията сега продължава най-новото поколение SL, създадено напълно независимо от Mercedes-AMG. Любителите на германската марка знаят, че двигателите на тези динамични машини се сглобяват изцяло ръчно в германския град Афалтербах при спазване на принципа "Един човек, един двигател". При старта на продажбите, новият SL се предлага в два варианта на 4,0-литровия V8 битурбо двигател AMG. Топ моделът SL 63 4MATIC+ разполага с двигател, който развива 430 кВт (585 к. с.) и осигурява максимален въртящ момент от 800 Нм. Максималната скорост на автомобила е 315 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. V8 двигателят на Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ осигурява 350 кВт (476 к.с.) и максимален въртящ момент от 700 Нм, като ускорява до 100 км/ч за 3,9 секунди, а максималната му скорост е 295 км/ч.

И двата автомобила са стандартно оборудвани с AMG SPEEDSHIFT MCT 9G трансмисия, която позволя емоционално преживяване с изключително кратко време за смяна на предавките. Технологията за задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC+ също се предлага стандартно за двата V8 модела

SL 55 4MATIC+ е оборудван с новото AMG RIDE CONTROL окачване с високоефективни алуминиеви амортисьори и олекотени пружини. Опционално моделът може да се поръча и със серийното за SL 63 4MATIC+  AMG ACTIVE RIDE CONTROL окачване с активна, хидравлична стабилизация. 

За първи път в дългата история на SL V8 моделите са серийно оборудвани с активно управление на задната ос.