Сладкар изработи 10-метрова скулптура на влак изцяло от шоколад

  • Сподели:
Сладкар изработи 10-метрова скулптура на влак изцяло от шоколад

Обикновен модел на влак явно не бил достатъчно празничен за коледната обстановка на хотел във Флорида.
Ето защо централно място в празничните декорации в ризорта Caribe Royale Orlando за 2021 г., е зашеметяващ близо 10-метров влак, изработен от шоколад. Още по-впечатляващо е, че целият локомотив, пътниците и скалите под коловозите - са изработени от сладкарски изделия от какаови зърна. 

Моделът, официално наречен Caribe Royale North Pole Express, е рожба на главния сладкар в курорта Джошуа Кейн. Той заяви, че творението му е директно вдъхновено от два парни локомотива от 1800 г. – влака Юпитер и Вирджиния на Central Pacific Railroad и влака No.12 Генуа на Truckee Railroad. 

Готови сме да се обзаложим, че спомените от детството от The Polar Express може също да са изиграли съществена роля в изработването на този шедьовър, който освен, че е възхитителен, е и много часове труд.

Вкусният модел изисквал много работа, за да се превърне в това, което е. Сладкарят казва, че той и двама други членове на екипа му са прекарали над 1000 часа в изграждането на влака. Превозното средство, включително няколко безпътни снежни човеци, наклонява везните до невероятните 1600 паунда, а около 800 000 какаови зърна са вложени в неговото създаване
Що се отнася до хранителната му стойност, курортът изчислява, че в целия този шоколад има над четири милиона калории.Цялото това приключение, творене, удоволствието накрая да видиш изкуството си живо, зародило в Кейн желанието всяка година да добавя повече части към влака, за да се превърне в традиция. Така гостите на комплекса ще могат всеки път да виждат нещо ново, когато отново посещават хотела.

Идеята не била с цел влизане в рекордите на Гинес, но защо не и това да се осъществи?

Все пак има много работа, която трябва да се свърши, преди Caribe Royale North Pole Express да си спечели място в книгите с рекорди. Титлата за най-дълга шоколадова скулптура, според Световните рекорди на Гинес, принадлежи на 111,5-футов модел, изработен от шоколатиера Андрю Фаруджа през 2012 г. - знак, който Кейн, предполагаме, вече има в полезрението си."Това, което наистина ме вдъхнови, бяха влаковете, които помогнаха за изграждането на Съединените щати. Някогашните парни локомотиви са уникални, защото в тях има безброй движещи се части.", казва сладкарят в изявление.