Стартират продажбите на най-мощния Mercedes-AMG в България

  • Сподели:
Стартират продажбите на най-мощния Mercedes-AMG в България

Специална AMG версия в емблематичния цвят green hell magno

С мощност от 843 конски сили (620 кВт) и максимален въртящ момент над 1400 Nm Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE (консумация на гориво, комбинирано: 7.9 л/100 км; CO2 емисии: 180 г/км; консумация на енергия: 12.0 кВтч/100 км) бележи нов момент в историята на компанията. Купето с 4 врати е първият пърформанс хибрид и в същото време най-мощният сериен модел на марката от Афалтербах до сега. Комбинацията от 4-литровия V8 битурбо двигател и електрически мотор осигуряват превъзходни характеристики, забележителна динамика на шофирането и впечатляваща ефективност. А новата версия на модела в емблематичния за AMG green hell magno цвят, с многобройни акценти в интериора и екстериора, гарантира абсолютно индивидуално присъствие на пътя.

E PERFORMANCE може да бъде поръчан във всички дилърства на генералния дистрибутор на Mercedes-Benz за България - Силвър Стар, на цена от 399 000 лв. с вкл. ДДС. Edition версията се предлага на цена от 443 000 лв. с вкл. ДДС. Очакваме Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE да е в България в началото на лято 2022. 

AMG GT 63 S E PERFORMANCE разполага с 4-литров V8 битурбо двигател, постоянно възбуден синхронен електродвигател, високоефективна батерия, разработена от AMG и напълно променлива AMG Performance 4MATIC+ система за задвижване на всички колела. Мощността от 843 конски сили и максималният въртящ момент от над 1400 Nm позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за само 2,9 секунди. След по-малко от 10 секунди се достигат 200 км/ч. Максималната скорост е 316 км/ч.

Както винаги, новият топ модел от серията предлага богато стандартно оборудване:

Със своите непрекъснато настройващи се клапани за освобождаване на налягането AMG RIDE CONTROL+ окачването регулира демпферните сили на всяко колело за милисекунди, така че да отговарят на моментната ситуация.
Интегрираната система за контрол на динамиката на шофиране AMG DYNAMICS адаптира електронната стабилизираща програма ESP® (Electronic Stability Program), задвижването на всички колела и електронно контролирания заден диференциал с ограничено приплъзване. Това увеличава пъргавината, без да оказва влияние върху стабилността на автомобила.
Керамичната високоефективна комбинирана спирачна система е лека, има дълъг експлоатационен живот и изключително висока стабилност.