Централата на FREYWILLE, от 1951г. насам, Виена, Австрия

  • Сподели:
Централата на FREYWILLE, от 1951г. насам, Виена, Австрия

FREYWILLE създава безценни бижута с артистичен дизайн на емайла. Ограничено производство във фабриката, намираща се на оригиналния адрес, в центъра на Виена, където компанията е основана през  1951 г., гарантира най-високите стандарти за качество в проектирането и производството. Оригиналният стил на FREYWILLE - чисто нов стил на украсяване на емайла  и висококачествени  техники на емайлиране - е създаден през 1980 г. от екип от млади дизайнери, златари и експерти по емайла. Основна фигура в създаването на този нов стил е Симоне Грюнбергер – Вилле, която заема важно място в ежедневната дейност на компанията.

Изпълнителният директор Фридрих Вилле и Симоне Грюнбергер – Вилле са семейна двойка дълбоко посветена на изкуството и вдъхновена от много радости на живота. Те поставят нови стандарти както в дизайна, така и в технологията на изработване на бижута с артистичен емайл и разпръскват духа на FREYWILLE по цял свят, като Европа остава център на техните хуманистични и философски идеи. 

''Вярвам, че изкуството ни откъсва от ежедневието. Възможността да се докоснем до изкуството помага да живеем по-истински и по-пълноценно.''
Фридрих Вилле - изпълнителен директор на FREYWILLE

Артистичният дизайн е фокусът на всяко едно бижу на FREYWILLE. Всяка нова колекция е предшествана  от дълго проучване на историята на изкуството и продължително вдъхновение. Без значение дали се създават независими колекции или колекции в чест на световно известни артисти, всеки детайл е резултат на чувствен дизайн и внимателно проучване.Създаването на една нова колекция отнема около две години от първоначалната концепция до пускането ѝ на пазара.

FREYWILLE е разработила уникална техника на емайлиране. Тази ненадмината техника поддържа чисти и  ярки цветове в целия процес на създаване на емайла.
/Стъпка 1/ Ценният емайл (течно стъкло) е в основата на бижутата на FREYWILLE. Специални цветови комбинации, използвани единствено от FREYWILLE, гарантират истински цветове в последователни тонове.
/Стъпка 2/ Емайлът  се полага и пече в няколко слоя, като всеки цветови слой изисква определено пропорционално смесване. Като цяло полагането, почистването и печенето на емайла се извършва в  80-100 работни стъпки.
/Стъпка 3/ Готовото парче  емайл, една крехка и интензивна на цвят плоча, се поставя в специален златен обков (24kt или 18kt злато) или обков от родий-паладий.

Бижутата и аксесоарите на FREYWILLE са създадени с безупречен профил - всяко едно от тях е уникално в своя дизайн, но все пак принадлежащо към едно и също стилистично семейство. Някои колекции са вдъхновени от нематериални и философски ценности, докато други сa вдъхновение от арт-исторически теми, вариращи от Гръцко-римското до съвременното изкуство. За някои колекции художниците на FREYWILLE са взели теми и мотиви от произведенията на известни европейски художници и са им придали съвременна художествена интерпретация.

Всяка колекция е уникална по дизайн и вдъхновява лоялни клиенти по целия свят.
FREYWILLE непрекъснато добавя нови колекции към вече наложилите се успешно колекции на пазара.
Всички колекции на FREYWILLE обхващат голямо разнообразие от бижута и аксесоари: обеци, медальони, гривни, пръстени, часовници - бижута, брошки, 100% копринени шалове, вратовръзки и ръкавели.

Класическата серия на FREYWILLE обхваща голямо разнообразие от бижута и аксесоари в  някои от най-популярните форми: обеци, медальони, гривни, пръстени и брошки. Чистите и ярки цветове на емайла с артистичен дизайн, в който има 24kт жълто злато на прах или 18kт бяло злато на прах, блестят ярко в рамка от позлатен обков или обков с  родиево – паладиево покритие. За пръв път в своята история FREYWILLE включи и нежна розова позлата в асортимента си.

Специална селекция, която обгражда изтънчения емайл: Серията 18 каратово злато с диаманти на FREYWILLE съчетава вечната радост от лукс и изключителност по един светъл и блестящ начин. Известният екип от артисти, златари и специалисти в емайлирането  създават изцяло нов тип бижута, които съчетават злато, диаманти и емайл .
Лимитираната серия на FREYWILLE се предлага в 18 карата масивно бяло и жълто злато. Тя включва бляскави творения, обединяващи креативност, вдъхновение и любов с вечно и изящно присъствие.

Луксозните ръчно завършени шалове на FREYWILLE са перфектният аксесоар.
Изработени от 100% италианска коприна, те са меки на допир и допълват творенията в нашата гама от бижута.

FREYWILLE е 100% частна компания и има над 50 бутика по целия свят с повече от 350 служители в 30 държави на 4 континента.

Бижутата и аксесоарите на марката можете да разгледате в уникалният им бутик в гр. София, в Парадайс Център.