Цветовете – енергията, която излъчват в нашия дом

  • Сподели:
Цветовете – енергията, която излъчват в нашия дом

Предстои ни цялостно обзавеждане на дома и се колебаем какви цветове и нюанси да изберем. Ако искаме да изпълним домът си с позитивна енергия, трябва да обърнем внимание на всеки един цвят по отделно и енергията, която той носи сам по себе си. Ще ви разкрием каква енергия носят различните цветове - с кои цветове трябва да декорираме домът си и кои ще ни донесат отрицателна енергия.

Бял цвят – Белият цвят сам по себе си носи чистота и съвършенство. Енергията, която излъчва този цвят е силна и чиста. Белият цвят е свързан духовното израстване и единството, затова ако се спрем на този цвят за мебели или дори, някои от стените в домът си, ще се наслаждаваме на чистота, уют и хармония.

Оранжев цвят – Оранжевият цвят е пряко свързан с чувството за интензитет и постоянни действия. Самият цвят излъчва силна енергия, която ни помага да бъдем по-синхронизирани в действията си, по-целеустремени и енергични.

Розов цвят – Розовият цвят е свързан с детската невинност и пъстротата на живота. Розовият цвят създава баланс в отношенията ни с другите и пълна хармония със самите себе си. Цветът излъчва позитивизъм и нестихваща страст към забавленията. Чрез този цвят освен че можем да постигнем пълна душевна хармония, но и няма да усещаме негативни чувства.

Жълт цвят – Жълтият цвят е пряко свързан със слънцето и топлината. Енергията, която носи този цвят е пряко свързана с интелекта и новаторството, със създаването на интересни и нови идеи. Ако сте артистична натура и се нуждаете от повече нови идеи и спокоен ум, заложете на жълтият цвят в домът си.

Лилав цвят – Лилавият цвят е свързан с промяната и стремежа към усъвършенстване. Този цвят освен, че носи положителен заряд, ни помага по-лесно да се съсредоточим над важните неща. Помага ни да бъдем по-съсредоточени и организирани в действията си.

Зелен цвят – Зеленият цвят е пряко свързан с природата и с желанието да грабим с пълни шепи от живота. Този цвят излъчва силна енергия, която ни позволява да бъдем по-целеустремени и да не се притесняваме от промените. Зеленият цвят излъчва духовна наслада и чувство за умиротворение.

Син цвят – Този цвят е пряко свързан с небото – извисяване, силна вяра и духовно благоденствие. Синият цвят успокоява и пречиства съзнанието. Сам по себе си този цвят ни зарежда с енергия, силна интуиция и чувство за стабилност. Помага ни по-лесно да съберем мислите си и да взимаме правилни решения при изборите си.

Бежов цвят – Бежовият цвят е затварящ цвят, свързан с чувствата на глупост и присмех над останалите. Този цвят не носи положителна енергия и е свързан с усещането за обърканост, както и трудност в организиране на мислите ви. Този цвят носи със себе си чувство за безпокойство, както и трудно заспиване.

Червен цвят – Червеният цвят е пряко свързан с щастието и насладата от живота. Със себе си този цвят носи настроение, емоции и радост. Ако заложите на този цвят за декорация на домът ви, неговата енергия, ще ви позволи да довършвате нещата докрай.

Кафяв цвят – Кафевият цвят е свързан с тежест, болка и гняв. Когато голяма част от домът ви е завладяна от този цвят, започват да се усещат чувство на нестабилност, лошо храносмилане и дори параноя. Той запушва позитивните чувства и замъглява ясното ви мислене. Не ви го препоръчваме като избор на цвят, в който да боядисате домът си, тъй като носи усещане за изолираност спрямо другите хора, отдалеченост от реалността и много самота.

Сив цвят – Сивиятцвят е свързан с недоверие и постоянните облаци в живота ви. Слънцето няма как да изгрее благодарение на тях, а вие ще се изпълните с чувства на недоверие, отчаяние и силна ревност. Този цвят замъглява ясната преценка над събитията и кара хората да се чувстват изолирани и самотни.

Черен цвят – Черния цвят е пряко свързан с усещането за печал и скръб. Сам по себе си този цвят излъчва тъга и негативни усещания. Затова, ако решите този цвят да присъства в домът ви, ще ви посъветваме да не боядисвате стените си с него, а по-скоро да заложите на ограничено количество бяла техника и мебели в този цвят, като се стремите той да не преобладава в домът ви, ако искате да съхраните положителната енергия.

Оставяме на вас да изберете подходящия цвят за домът си, но се надяваме да успеете да намерите нужния синхрон, щастие, пъстрота и уюта, който заслужавате.