Вълдобрев и Уикеда спасяват Чинията на Бузлуджа

  • Сподели:
Вълдобрев и Уикеда спасяват Чинията на Бузлуджа

Благотворителен фестивал Open Buzludzha Fest с участието на "Уикеда", Стефан Вълдобрев, Иван Шопов, Оги 23, Мила Робърт и много други любими музиканти, ще се проведе на 24 и 25 юли на поляната при хижа Бузлуджа.

Събитието се организира от Фондация "Проект Бузлуджа", Bar Dak, Малин Миланов - Монти, с подкрепата на Община Казанлък, партньори и доброволци. Средствата, събрани от събитието ще бъдат използвани за паметника Бузлуджа като първата цел е да запазим външните мозайки чрез защитен навес на стойност 64 000 лв. Фестивалът е кулминация на представянето на "Плана за опазване и управление" на паметника Бузлуджа, който е плод на двугодишната работа на международен екип от експерти. Резултатите ще бъдат презентирани за пръв път в рамките на фестивала и на международната конференция за дисонантно наследство, която ще се проведе непосредствено преди него на 22 и 23 юли в исторически музей “Искра”, град Казанлък. Билетите вече са пуснати в продажба. До 27 юни или до изчерпване на първите 1000 билета - тридневен билет: 25 лв, еднодневен билет: 15 лв. След 28 юни и на място цените са с по 10 лв. по-високи. При закупуване на 6 билета, 7-мият е безплатен. Къмпингуването на палатки, както и вход за деца под 10 години, е безплатно.

 

Връх Бузлуджа (днес връх Хаджи Димитър)има изключителна значимост за българската история и национална идентичност, заради различните драматични събития, които са се случили на това място от средата на XIX век насам. През 1959 г. правителството решава да организира конкурс за проектиране на паметник на връх Бузлуджа в признание на неговото национално значение. Този паметник e трябвало да бъде по-голям и по-впечатляващ от всеки друг.

 

ПРОГРАМА:
23 юли 2021 / петък /
Стефан Вълдобрев
Оги 23
Иван Шопов / Cooh
Future Sounds of Sofia x Osnova

24 юли 2021 / събота /
Уикед
Мила Робърт
The Lefties
Спални места
Муфта
People of Maha