Вещите, които излъчват положителна енергия и създават уют в нашия дом

  • Сподели:
Вещите, които излъчват положителна енергия и създават уют в нашия дом

Всяка вещ, която притежаваме, носи своя собствена история. Вещите имат способността да запечатват в себе си както положителната, така и отрицателната енергия, която излъчва домът, стаята или помещението, в което се намират.

Някои вещи са способни да запазят негативната енергия в себе си за доста дълъг период от време, дори и години напред, тези вещи имат своята собствена история или са запечатали историята на дома, който обитават дълго време.

Част от тези вещи би могло да бъдат свързани с подаръци от хора, които не ни мислят доброто или вещи, които са били притежание на болен и зъл човек, затова е важно от какви вещи се обграждаме и каква енергия могат да ни предадат.

Ще разгледаме тези вещи, които създават уют, хармония, топлота и разбира се, излъчват силна позитивна енергия, както на нас самите, така и в нашия дом.

Дърво – Дървеното обзавеждане, само по себе си носи много топлина, както и усещане за уют, защото всички успяваме да го свържем с миналото време, в което хората са живели спокоен и по различен живот.

Дървото носи послание за мъдрост, спокойствие, уравновесеност, но е важно дървените мебели, с които, ще се обградим - първите притежатели да бъдем ние, ако все пак са ни подарили скрин, шкаф, гардероб, бюро или някакъв друг дървен предмет е нужно да бъдем сигурни, че човекът, от когото го взимаме, носи топли чувства към нас.

Така няма вариант да вкараме в дома си предмет, който ще започне да ни дърпа назад и ще се отрази отрицателно на нас самите. Новите вещи, които не са имали предишен притежател, са напълно изчистени от енергия и чакат своя нов собственик, който да ги зареди, затова е добре да сме наясно какво всъщност вкарваме в дома си и човекът, който ни го преотстъпва, дали все пак не таи някакви лоши чувства към нас.

Дървото, освен че е символ на мъдрост, то може да запечата в себе си и много нова история, а когато се заобиколим от дървени предмети, ще можем да усетим прилив на положителна енергия.

Часовници – Настолните часовници, както и стените, също носят своя собствена история. Те са символ на изминалото време и на времето, което ни предстои, но все пак е добре да не се заобикаляме с подобни предмети, ако не искаме да разбъркаме енергията в своя дом.

Напълно достатъчен е само един часовник в един дом. При избора на часовник е важно да се спрем на светъл цвят и нищо, което да натоварва както очите ни, така и съзнанието ни.

Книги – Книгата е символ на опит, учение и история. Книгите са способни да ни заредят, освен с нови знания, но и с всемогъща мъдрост. Важно е да бъдат съхранявани правилно и да не държим скъсани книги в дома си – всяка книга, която има даден проблем, можем да я поправим с ръчни средства и да и вдъхнем нов живот, защото сама по себе си, тя ще ни върне жеста, като зареди дома ни със спокойствие, любознателност и топлота.

Знанието е най-голямата сила, която би могъл да притежава човек, затова е важно в дома си да имаме точно предвидено място, в което да съхраняваме това безценно злато.

Чадъри – Ако искаме да не напълним дома си с отрицателен енергия, е добре да знаем правилното съхранение на чадърите, а то е далеч от стаите, които са за хранене, почивка или сън.

Най-добре този предмет да стои в коридор, до външната врата или в килер. Чадърът притежава силно енергийно поле и една от вещите, която сама определя своята енергия, както и енергията която ще предаде на дома, в който се намира и човека, на когото е всъщност този чадър.

Влиянието на вещите върху енергията на дома ни е огромно, дори и не предполагаме как то може да се отрази на нашето настроение и щастие, затова ви съветваме, когато обзавеждате своя дом да заложите на нови вещи, както и на такива, които сте получили от сърдечен и добър човек, ако искате да съхраните уюта, топлината, хармонията и позитивната енергия във вашата собствена крепост, наречена дом.