В името на любовта

  • Сподели:
В името на любовта

Китара под формата на гора или гора под формата на китара. Сигурно това ви звучи нереално! Може да намерите това чудо в най-плодородния земеделски район на Аржентина.

Ето и точните параметри на китарата-гора: Дължина над един километър. Повече от 700 кипариси и евкалиптови дървета. Видима от самолет или сателит. Това са сухите факти, зад които стои една трагична любов...

Фермерът Педро Мартин Урета (сега на 71 години) изгражда „зелената китара” заедно с четирите си деца в памет на покойната си съпруга Грациела. В началото на 70-те години на XX век тя лети със самолет над Панама и забелязва от въздуха, че една ферма прилича на ведро за мляко. Остава силно впечатлена и разказва за това на съпруга си. През 1977 г. Грациела изведнъж се срива. Умира от мозъчна аневризма, носейки петото им дете. Любимият й инструмент е китарата. Така се ражда идеята за нестандартната гора-китара.

Няколко десетилетия отнемат на Педро и децата му да изградят уникалната зелена площ. Резултатът определено си заслужава, нали?

Снимки: Google Maps; Bing Maps

В името на любовта
В името на любовта
В името на любовта
В името на любовта
В името на любовта