50-те най-добри бара в света за 2021 г.

  • Сподели:
50-те най-добри бара в света за 2021 г.

Connaught в Лондон заема челното място за втора поредна година.

Луксозният лондонски коктейл бар, който се намира в петзвездния хотел Connaught, зае първото място в световната класация на 50-те най-добри бара. Оглавявана от Агостино Пероне, директор на миксологията на бара, основната база на Mayfair спечели представителство за своя подпис Martini for Two, който е изграден около собствения джин на Connaught Bar и се сервира в кристални чаши на специална количка за напитки.


"Connaught Bar, поздравяваме ви, че сте обявен за най-добрият бар в света. Цяло постижение е, че това става две последователни години, което преди това са постигнали само два бара в 13-годишната история на наградите. Това е доказателство за Аго Пероне и непрекъснатия стремеж на екипа му към съвършенство, което е капсулирано в начина, по който са разработили и модернизирали коктейла Мартини.", заяви редакторът по съдържанието за 50-те най-добри бара в света, Марк Сансъм.

В допълнение към класическите лондонски възлиния, Connaught Bar предлага и множество интересни нововъведения, създадени от Пероне и неговия главен миксолог Джорджо Барджиани. Самото място, което се управлява от Маура Милия, има елегантност в пика. Проектиран от David Collins Studio, той напомня английското и ирландското кубистко изкуство от 20-те години на миналия век, със студен сив бар, стени от сребърни листа и маси със свещи. Лесно е да се разбере защо се класира на първо място.

Изоставяйки точно след Connaught Bar, Tayēr + Elementary заема второ място в тазгодишния списък на най-добрите барове в света. Разположен точно от другата страна на града, барът, който отвори врати през 2019 г., използва двустранен подход, като сервира както ежедневни коктейли, така и по-експериментални напитки. Той дори предлага мартини за една глътка.

Междувременно третото място беше присъдено на Paradiso в Барселона, Испания. Този елегантен бар е може би най-известен със своя коктейл Негрони, който се сервира заедно с мини вулкан от сух лед, изригващ над стъклото. 
The Clumsies в Атина, Гърция – известни с това, че наливат The Caregiver с водка Ketel One, салата от кисело зеле, стафиди и мляко от шам фъстък – отбелязаха четвърто място. Завършвайки първите пет, легендарният Florería Atlántico в Буенос Айрес, предлага едни от най-добрите коктейли в Аржентина.
По-близо до дома, най-високопоставеният американски бар беше Katana Kitten
На десето място се нареди нюйоркският спот, който е специализиран във високите топки. Интересното е, че Dante на Голямата ябълка, който беше обявен за номер 1 през 2019 г. и номер 2 миналата година, падна чак до номер 30 за тази.Годишният списък на 50-те най-добри бара в света се организира от William Reed Business Media, която също изготвя списъка на 50-те най-добри ресторанта в света. Наградите се гласуват от повече от 600 експерти от индустрията по целия свят, включително бармани, консултанти, автори на напитки и специалисти по коктейли. Тазгодишният списък, 13-то издание, включва барове от 17 страни, с 18 нови записи сред първите 50.


„Това беше още една невероятно трудна година за гостоприемството, а устойчивостта и сплотеността на индустрията през тези предизвикателства са смиряващи. Надяваме се, че положителните истории около успеха на баровете в наградите ще помогнат за стимулиране на жизненоважен бизнес през следващите седмици и месеци.", добави Сансъм.


Можете да разгледате пълния списък по-долу:

1. The Connaught Bar, Лондон
2. Tayer/Elementary Лондон
3. Paradiso, Барселона
4. The Clumsies, Атина
5. Floreria Atlantic, Буенос Айрес
6. Licorería Limantour, Мексико Сити
7. Coa, Хонг Конг
8. El Copitas, St. Петербург
9. Jigger & Pony, Сингапур
10. Katana Kitten, Ню Йорк
11. Two Schmucks, Барселона
12. Hanky ​​Panky, Мексико Сити
13. Insider Bar, Москва
14. Baba au Rum, Атина
15. Манхатън, Сингапур
16. Atlas, Сингапур
17. Zuma, Дубай
18. The SG Club, Токио
19. Drink Kong, Рим
20. 1930, Милано
21. Presidente, Буенос Айрес
22. Може би Сами, Сидни
23. Cantina OK!, Сидни
24. Salmon Guru, Мадрид
25. Handshake Speakeasy, Мексико Сити
26. No Sleep Club, Сингапур
27. Camparino in Galleria, Милано
28. Café La Trova, Маями
29. Little Red Door, Париж
30. Dante, Ню Йорк
31. Kwānt, Лондон
32. Bar Benfiddich, Токио
33. Tres Monos, Буенос Айрес
34. Attaboy, Ню Йорк
35. Lucy's Flower Shop, Стокхолм
36. MO Bar, Сингапур
37. Sips, Барселона
38. Baltra Bar , Мексико Сити
39. Sober Company, Шанхай
40. Tjoget, Стокхолм
41. Epic, Шанхай
42. Charles H, Сеул
43. Tippling Club, Сингапур
44. Above Board, Мелбърн
45. Galaxy Bar, Дубай
46. ​​Re, Сидни
47. Sidecar, Ню Делхи
48. Union Trading Company, Шанхай
49. DarkSide, Хонг Конг
50. Quinary, Хонг Конг