Аксел Роуз отбелязва своя 60-годишен юбилей

  • Сподели:
Аксел Роуз отбелязва своя 60-годишен юбилей

Като вокалист на завладяващите света хард рокери Guns n' Roses, Аксел Роуз бе може би най-разпознаваемата и обсъждана рок звезда на планетата в края на 80-те години.
Той е единственият постоянен член на групата от създаването ù през 1985 г.
Роден на 6 февруари 1962 г. като Уилям Брус Роуз младши в Лафайет, Индиана, но отгледан с фамилното име Бейли.

Известен със своята противоречива публична личност, Аксел е почитан от милиони фенове по целия свят, докато други го смятат за мизогинистичен, маниакален певец, който често излива разочарованието си върху членовете на бандата си. Аксел често е класиран сред най-драматизираните личности в музикалната индустрия. Голяма част от поведенческите му проблеми се дължат на трудното му детство. След като е бил изгонен от дома си, той многократно е бил арестуван за обществено хулиганство, пиянство и побой.

След това решава да се поправи и става активен в хард рок сцената на Лос Анджелис. 
Първият албум на групата "Appetite for Destruction" става сензация в цял свят. Впоследствие групата излиза с няколко хитови албума, като 'Use Your Illusion I' и 'Use Your Illusion II'. След приключването на турнето на групата „Use Your Illusion Tour", Роуз изчезва от обществения живот. През следващите няколко години групата не е на турнета и концерти и не са издавани нови албуми или сингли. През 2001 г. Аксел се появява отново с нови членове на групата и 'Guns N' Roses' е съживена. Като член на 'Guns N' Roses' Аксел е въведен в 'Rock and Roll Hall of Fame' през 2012 г. Той е оценен като един от "най-великите певци на всички времена" от NME и списание "Rolling Stone"