Две години без звездата на NBA Коби Брайънт

  • Сподели:
Две години без звездата на NBA Коби Брайънт

Коби Брайънт загина на 26 януари 2020 г. на 41-годишна възраст при катастрофа с хеликоптер, заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и други седем пътници в Калабасас, Калифорния.
Не само спортният, но и целият свят още не може да прежали тази трагична и нелепа смърт.

Имуществото му към момента на смъртта му се оценява на 680 милиона долара, което е рекорд за отборен спортист.

Брайънт се оттегли от баскетбола през 2016 г. като третият голмайстор на NBA за всички времена, спечелвайки пет титли в NBA през 20-годишната си кариера.

Петкратен шампион в NBA и двукратен олимпийски златен медалист, Брайънт оказа незаличимо влияние върху баскетболната сцена. Наследството му може да се похвали с безброй награди, включително 18 звезди, 15 селекции на All-NBA и 12 избора за отбора на NBA All-Defensive. 

Въпреки че никога не са се срещали на финалите на NBA, Брайънт и Леброн Джеймс бяха разглеждани като приятелски съперници през цялата си кариера. Брайънт, заедно с Шакил О'Нийл, изведе Лейкърс до три поредни шампионски титли в началото на 2000-те, последвани по-късно от последователни титли през 2009 и 2010 г.

Джеймс спечели две шампионски титли с Маями Хийт през 2012 и 2013 г. и изведе Кливланд Кавалиърс до титла над силно предпочитаните Голдън Стейт Уориърс през 2016 г. - годината, в която Брайънт се оттегли от NBA.

Джеймс и Брайънт са две легендарни фигури, които са определили поколението на баскетбола за милиони фенове. Между двамата нямаше нищо друго освен взаимно уважение, особено след като Джеймс се присъедини към франчайза на Лейкърс, който Брайънт водеше толкова много години.

Относно смъртта на Коби, Леброн казва:

"Обещавам ти, че ще продължа твоето наследство."