Джим Кери определи Холивуд като ''безгръбначен''

  • Сподели:
Джим Кери определи Холивуд като ''безгръбначен''

Ако днес Кери беше на мястото на Крис Рок, той щеше да ''съди Уил Смит за 200 милиона долара'', каза актьорът пред Гейл Кинг по CBS.

Дебатът за шокиращия шамар на Уил Смит на 94- ата церемония по връчването на наградите на Оскар не спира да се развива. Джим Кери също изрази своята позиция, казвайки на Гейл Кинг от CBS, че не одобрява аплодисментите на публиката след речта на Уил Смит.

''Беше ми гадно от овациите'', добави Кери.

''Холивуд се е превърнал в безгръбначен и за мен случилото се е показателен пример, че вече не сме готиният клуб.''

60-годишният Кери допълни, че Смит е трябвало да бъде изведен от Dolby Theatre, след като удари шамар в лицето на Рок за това, че се е пошегувал с жена му Джейда Пинкет Смит. Актьорът от ''Маската'' е на мнение, че Рок не желае последващи караници и главоболия, и за това ще се въздържи от повдигането на обвинения срещу изблика на своя колега. Но ако Кери беше днес на негово място, със сигурност щеше да предприеме обвинителни действия и да съди Смит за 200 милиона долара.

Аргументът на Кери, е, че въпросното видео с шамаросването ще остане завинаги в интернет пространството и всеки ще може да го види, а отзвукът от обидата – ще отеква дълго време. Според Кери ако искаме да изразим неодобрението или възмущението си от дадена дума или действие – има хиляди други начини, по които това може да се реагира, но не и да се качиш на сцената и да удариш някого, само защото казал някаква шега. 

''Тази постъпка дойде от нищото. Преди нея нямаше ескалация на напрежението. Уил явно преживява нещо вътрешно, което го е провокирало до тази степен. Желая му само най-доброто. Нямам нищо против Скит. Той постигна страхотен успех. Но случилото се ще се помни дълго време и не бе в негова полза. За мен тази постъпка беше егоистична.''

Докато Академията започва официално да разглежда инцидента, с възможни последици за Смит, носителят на Оскар поднесе извиненията си на Рок в официално обръщение в социалните си мрежи.

''Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. Поведението ми на снощните награди Оскар беше неприемливо и непростимо'', написа Смит в публикация в Instagram.

''Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за здравословното състояние на Джейда бе твърде тежко за мен и реагирах емоционално. Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Прекрачих линията и сгреших. Срам ме е и действията ми не са показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в свят на любов и доброта.''