Джони Деп получава първата си голяма роля от много време насам

  • Сподели:
Джони Деп получава първата си голяма роля от много време насам

Актьорът ще играе противоречивия френски крал Луи XV - първата му голяма роля от известно време насам.

58-годишният Деп е въвлечен в полемики откакто Амбър Хърд го обвини в домашно насилие и тази история определено повлия негативно на кариерата му.
Актьорът бе уволнен от последния филм за Фантастични животни, след като загуби делото си за клевета срещу вестник The Sun.
Медията го заклейми като "биещ жени" по отношение връзката му с Хърд.
Последният път, когато Деп се появи на голям екран, бе във филма Минамата от 2020 г., в който той играе фоторепортера У. Юджийн Смит.

Филмът за крал Луи ще бъде режисиран от френския режисьор Майвен льо Беско.

Не са известни подробности за сюжета на най-новия филм на Деп, но режисьорката Майвен ще играе последната любовница на монарха - Жана дю Бари.
Филмът ще бъде заснет в продължение на три месеца на различни забележителности в Париж, като повечето от тях ще бъдат във Версайския дворец. Очаква се снимките да стартират още това лято.

Деп, който живее във Франция в продължение на много години с вече бившата си половинка Ванеса Паради, ще трябва да работи върху френския си език, в случай че филмът бъде реализиран на този език. 
Ванеса Паради защитаваше бащата на своите деца, посочвайки, че той е внимателен, спокоен и балансиран човек и никога не би упражнил агресия по никакъв повод.
Междувременно колегите му Пенелопе Крус и Уинона Райдър също заявиха подкрепата си за актьора, посочвайки, че той не е способен на насилие.

Деп в момента снима анимационния мини сериал Puffins.