Джордж Клуни се надява Бен Афлек да получи Оскар за The Tender Bar

  • Сподели:
Джордж Клуни се надява Бен Афлек да получи Оскар за The Tender Bar

Бен Афлек определено има приятел и поддръжник в лицето на колегата си Джордж Клуни. Режисьорът на "The Tender Bar" е възхитен от работата на Афлек във филма, казвайки в интервю пред Deadline, че се надява, че наградата, която Бен е получил за представянето си досега, ще наклони везните и в посока Оскар.


"Той си постави цел и наистина работи усилено върху филма. Не мисля, че е особено признат като актьор, но Бен притежава всички нужни качества. Аз съм му огромен фен. И преди сме работили заедно. Харесваме се. Той е много умен, какъвто трябва да бъде и този персонаж. Героят е начетен, както и Бен. Той е човек от работническата класа, а Бен има способността да влиза в тези обувки. За мен това е като да слушам Сопрано, който изпълнява Шекспир.", заяви Джордж Клуни.

Новият филм предизвика известен шум след излизането му в началото на 2022 г., като Бен бе удостоен с номинация на тазгодишния Златен глобус в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля. Освен че харесват сюжета и изпълненията, мнозина се чудят дали филмът е базиран на действителна история. 

Филмът The Tender Bar е адаптиран от едноименните мемоари на Джей Ар Морингер, които очертават детството на писателя през 70-те години на миналия век. Следователно филмът е базиран на реални събития.В книгата писателят подробно описва как баща му го е изоставил като дете, за да бъде отгледан от майка му, чичо му Чарли и познати, които посещават бара на роднините му в Лонг Айлънд. Именно тази история е в основата на филма, макар и с няколко внесени незначителни промени.

Филмът се фокусира върху деветгодишния Джей Ар Магуайър, който заедно с майка си се мести при баба и дядо си, след като баща му ги напуска. Впоследствие завърнал се в района, Джей Ар започва да посещава бара на чичо си Чарли, Дикенс, и скоро заедно установяват силна връзка. Чарли се превръща в бащина фигура за Джей Ар, насърчавайки го да работи усилено въпреки семейните си проблеми и да продължи да се фокусира върху мечтата си да стане успешен писател.