Историята на Лиъм Нийсън, който обичаше жена си толкова силно, че е избрал да ѝ остане верен след смъртта ѝ

  • Сподели:
Историята на Лиъм Нийсън, който обичаше жена си толкова силно, че е избрал да ѝ остане верен след смъртта ѝ

Любовта може да продължи вечно. И може да се сблъскаме с препятствия по пътя, които неочаквано да ни откъснат от човека, когото обичаме най-силно.

Лиъм Нийсън, известният холивудски актьор, изпита тази скръб, когато загуби съпругата си след 15-годишен, дълбоко отдаден брак.

High View Art винаги е готов да сподели силата на любовта — ето какво може да ни научи прекрасният роман на Лиъм и Наташа за любовта, загубата и силата на една наистина неразрушима връзка.

Те се влюбили веднага, но Наташа била омъжена

Наташа Ричардсън и Лиъм Нийсън се срещат за първи път, когато са избрани за участие в "Ана Кристи" през 1993 г. Лиъм е очарователен мъж, който е много красив и по това време влизал от връзка във връзка, докато Ричардсън била женена за продуцента Робърт Фокс.

Те имали страхотна химия помежду си както на снимачната площадка, така и извън нея, според Лиъм, който казал: ''Никога не съм имал такава експлозивна химия с актриса.''

В крайна сметка Наташа се развела и започнала отношения с Лиъм, без да се интересува от репутацията на актьора като женкар.

''Доволна съм, че жените се влюбват в него, защото знам причината'', отбелязала Ричардсън.

Лиъм и Наташа се оженили и създали семейство

Въпреки страстното им ухажване, Нийсън явно не бил прекалено влюбен в Наташа в ранните етапи на връзката им, предпочитайки да запази чувствата за себе си. На рождения ѝ ден той ѝ изпратил картичка, но с хладно и дистанцирано послание.

Наташа била разстроена от липсата на страст в бележката, вярвайки, че е банална и звучи като писмо до приятел. Затова тя решила да го попита откровено за бъдещето на връзката им.

Нейната откровеност подтикнала Лиъм да бъде честен относно чувствата си и той разбрал, че се е влюбил в нея точно в този момент.

''Това е нещо истинско, което си струва да бъде запазено'', казал Нийсън.

Двойката се жени през 1994 г. във ферма в Ню Йорк, за да отпразнуват любовта си. Първото им дете, Майкъл Ричард Антонио Нийсън, идва на бял свят около година по-късно. Наташа забременява отново неочаквано скоро след раждането, и двойката има втори син Даниел Джак Нийсън през 1996 г. 

Трагичният инцидент

Години по-късно се случва трагедия, която нарушава спокойствието на цялото семейство. Докато кара ски в Квебек, Канада, през март 2009 г., Ричардсън претърпяла инцидент, който ѝ причинил мозъчна травма.

Когато се случил ужасният инцидент, тя не носила каска, но в началото изглеждала добре и отказала намесата на медицинска помощ. Първоначалните предположения за лека травма на главата, всъщност се оказали смъртоносна мозъчна лезия.

Лиъм, който по това време работил в Торонто, се отправил към болничното легло на жена си. Лекарите го информирали, че тя е в мозъчна смърт и че нищо не може да се направи, за да бъде спасена.

Така актьорът се принудил да вземе тежкото и трудно решение, като се съгласил съпругата му да бъде изключена от животоподдържащите апарати. Наташа починала два дни след кошмарния инцидент.

Ценни спомени и лоялност към покойната му съпруга

След като Наташа починала, Лиъм решил да запази скръбта си в тайна и далеч от медийното пространство. Не говорил за обстоятелствата и не правил коментари в медиите в годините след трагедията.

През 2016 г. актьорът отдаде почит на съпругата си, написвайки:

''Казват, че най-трудното нещо на света е да загубиш някого, когото обичаш. Жена ми почина неочаквано. Тя ми донесе толкова много радост. Тя беше моето всичко.''

Въпреки факта, че животът ги разделя, Лиъм отбелязва блажените си брачни години с невероятна грижа и отдаденост, благодарен за любовта, която двамата изпитваха един към друг.

''Тези 16 години, в които бях неин съпруг, ме научиха как да обичам безусловно. Трябва да сме благодарни за нашите съпрузи. Защото един ден, когато вдигнете поглед от телефона си, те вече няма да са там. Все още има периоди, в които чувам вратата да се отваря, с надеждата, че може да е тя.''