Стинг с няколко съвета за брака и бащинството

  • Сподели:
Стинг с няколко съвета за брака и бащинството

Израснал в Уолсенд, град на корабостроителница в Североизточна Англия, през 50-те и 60-те години, Стинг казва, че мисълта да изкарва прехраната си с музика е била абсурдна за родителите му.
"Напускаш училище и отиваш да си търсиш работа. Никъде нямаше идея да се препитаваш със свирене на музика", казва той. 

Ето че години по-късно Стинг е британска легенда в музиката и участва с песните си към множество филмови саундтраци, за които е и номиниран за Оскар. В допълнение към повече от 15 награди Грами, Стинг печели и множество награди Brit Awards (британският еквивалент на Грами) за работата си с група The Police, както и за соловата си кариера. През 2002 г. е въведен в Залата на славата на авторите на песни, а през 2004 г. е назначен за командир на Ордена на Британската империя (CBE). През 2014 г. Стинг получава наградата на Kennedy Center Honor, присъдена от Центъра за сценични изкуства „Джон Ф. Кенеди" на хора, които са постигнали значителен принос към културата чрез сценичните изкуства, а през 2017 г. е удостоен с наградата Polar Music за постижение за живота си от Шведската кралска музикална академия.

Днес Гордън Съмнър, както е истинското име на Стинг, ще ни разкаже за връзката и любовта си към неговата Труди Стайлър.


„Знам нещо за брака. С Труди сме женени от 27 години и хората са ме питали "как е възможно, как е продължило толкова дълго".
Отговарям им, че това е някакво чудо, но и че не се приемаме за даденост."

Той продължава:


„Ние сме приятели. Освен, че се обичаме, ние се и харесваме - това е важна разлика. Любовта е страст и всичко, което произхожда от нея, но всъщност да харесваш някого и да се наслаждаваш на компанията му, е нещо малко по-различно и продължава по-дълго. Според мен е важно да ги има и двата вида чувства. Или иначе казано - да се омъжите за най-добрия си приятел."

Стинг и Стайлър се женят в Уилтшир, Англия през 1992 г. и заедно споделят четири деца: дъщерите си Мики на 36 г. и Елиът Паулин 29 г., и синовете Джейк на 34 г. и Джакомо на 24 г. Освен това Стинг има още две деца - дъщеря Фуксия Кейт (37 г.) и син Джо (43 г.) от бившата съпруга Франсис Томелти.


„Никога не съм имал намерение да бъда баща. Станах татко случайно шест пъти — ето колко умен съм. И все пак децата бяха най-щастливите инциденти в живота ми, защото са забележителни човешки същества. Не мога и не искам да си преписвам голяма заслуга за това, но те също са родители и вече имам седем внуци, които са прекрасни. Нямах намерение да бъда патриарх на племе, но ето, че съм."

За това какъв родител е бил Стинг разказва:


"Никой родител не е перфектен и съм сигурен, че е имало много моменти, в които е било страхотно точно аз да съм нечий баща, но също така съм убеден, че е имало и редица други, в които съм бил трън в задника.
Когато ходих да си взимам децата от училище, се е случвало други родители да ми искат автограф. Това беше неудобство за мен и децата ми."
 

Докато отглежда децата си, Гордън смята, че им е внушил важността да си изкарват прехраната:


"Децата ми са силно независими. Те изобщо не седят, чакайки да получат всичко наготово като подарък и не бих искал да им отнема това приключение в живота: да си изкарваш хляба сам. Това е прекрасно и трудно постижимо. Не съм им обещавал нищо. Разбира се, че ще им помогна, ако са в беда, но те не чакат подаяния. Те са твърде независими."