Том Харди е избран за най-трудния за разбиране актьор от американците

  • Сподели:
Том Харди е избран за най-трудния за разбиране актьор от американците

Том Харди очевидно предизвиква известно объркване! Но не си мислете, че става дума за характер или работна етика, не. Тълкувайте го напълно буквално, че той се изразява по начин, по който американските зрители трудно могат да разберат какво говори Том, както и да проследят диалозите му.

44-годишният актьор, участвал във филмите ''Mad Max:Fury Road'', ''Venom'', ''The Dark Knight Rises'' и ''Dunkirk'', оглави класацията на скорошно проучване, направено от Preply чрез The Wrap.

Това не е единственият път, в който дикцията на Том Харди прави впечатление: преди това той е бил обект на заглавия като ''Том Харди трябва да се научи да произнася правилно думите'' на Vulture. Dallas Observer също направи списък, наречен ''Филмите на Том Харди, класирани по това колко трудно е да разбереш какво говори'' през 2020 г.

Феновете на Харди вероятно няма да бъдат особено изненадани от резултатите, тъй като актьорът е известен с това, че играе роли, които изискват от него да мърмори или говори под носа си.

Целта на анкетата беше да се проследи използването на субтитри сред американските филмови и телевизионни зрители. Практиката да се гледа телевизия със субтитри става все по-разпространена, особено сред младата публика.

След проучване на 1200 души бе установено, че 50% от американците използват субтитри през повечето време. Този брой става още по-висок, когато възрастовите групи намаляват: 70% от публиката от поколение Z съобщава, че използва субтитри през повечето време.

Проучването се опитва да установи причините за новата тенденция.

Повечето потребители на субтитри цитираха практически проблеми, свързани с чуването на аудио и разбирането на предаванията, които гледат. 72% от потребителите на субтитри посочват объркването на звука като ключов проблем, а 61% споменават затруднения при разбирането на акцентите на актьорите.

Други причини за използването на субтитри включват: опити да гледате предавания тихо, за да останете фокусирани върху екрана, а в някои случаи субтитрите се използват, за да научите нов език.

Пълният списък от известни личности, които са трудни за разбиране, според проведеното проучване, вижте тук:

1. Том Харди
2. София Вергара
3. Арнолд Шварценегер
4. Шон Конъри
5. Джони Деп
6. Джеки Чан
7. Ози Озбърн
8. Бенедикт Къмбърбач
9. Майкъл Кейн
10. Джеймс Макавой

Що се отнася до телевизионните сериали, най-трудните за разбиране предавания бяха предимно тези, които се провеждат в Европа. След ''Peaky Blinders'' (в който британски сериал играе и Харди) американските зрители отговориха, че им е най-трудно да разберат диалозите в ''Derry Girls'', ''Game of Thrones'', ''Outlander'' и ''Downton Abbey''.