Уди Харелсън: "Един момент на осъзнаване, струва колкото хиляда молитви''

  • Сподели:
Уди Харелсън: "Един момент на осъзнаване, струва колкото хиляда молитви''

Удроу „Уди“ Трейси Харелсън е американски актьор, комик и драматург от Тексас. Харелсън е най-известен с филмите „Белите не могат да скачат“, „Естествено родени убийци“, „Зомбиленд“, „Игрите на глада“ и „Сега ме виждаш“.

Към 2022 г. имуществото на Уди Харелсън се оценява на приблизително 70 милиона долара.
Роден на 23 юли 1961 г. в Мидланд, Тексас, той е син на Даян Лу и Чарлз Войд Харелсън. Когато е на седем години, баща му е осъден с доживотна присъда за убийството на федералния съдия Джон Х. Ууд-младши.

Завършва средното си образование в гимназията в Ливан. Освен че учи, той чиракува като дърворезбар в увеселителния парк Kings Island.
Харелсън започва актьорската си кариера през 1985 г., като прави своя професионален дебют с ролята на барман Уди Бойд във вече известния сериал на NBC „Бар Наздраве“, който беше в четвъртия си сезон. След това той участва във филмите „Белите не могат да скачат“, „Влак с пари“, „История от Ел Ей“ и други.

Неговата филмова кариера започна ударно с филма „Неприлично предложение“, където той си партнира заедно с Робърт Редфорд и Деми Мур. Филмът имаше голям успех и събра общо над 265 000 000 долара в боксофиса.

През 2007 г. той участва в криминалния трилър „Няма място за старите кучета“. Филмът стана много известен със своя невероятен сюжет, необикновена актьорска игра и забележителна режисура. След това Харелсън участваше в комедията на ужасите „Zombieland“, която последва с „2012“ на Роланд Емерих.

Нека сега кажем и няколко думи за едни от най-силните уроци, които можем да научим от актьора и активист:
Не говорете лошо за другите
Всеки заслужава уважение. Арогантността не е привлекателна.

Усмихвайте се по-често
Усмивката не само освобождава ендорфини в ума ви, които ще ви накарат да се чувствате по-щастливи, но усмивката ви прави да изглеждате и по-красиви.

Опитвайте да не се гневите 
Гневът спира прогресията и е вреден за вашето здраве. Така че поддържайте равновесие, бъдете рационални и бавно взимайте решения.

Цитати от Уди Харелсън

''Самата война срещу тероризма е тероризъм.''

''Основната ми надежда за себе си е да бъда там, където съм.''

''Насилието беше почти афродизиак за мен.''

''Във всичко, което правя, се опитвам да мисля какви са последствията, дори и с дрехите, които нося.''

''Възрастният човек е просто едно дете с много пластове.''

''Мисля, че бях невероятен пример за децата си какво не бива да правят.''

''Обикновеният човек, независимо мъж или жена, независимо  дали са израелци или палестинци, протестанти или католици, иракчани или американки, обикновеният човек просто иска да живее в мир и справедливост в спокойна среда. Когато погледнем по света и видим, че не е така, знаем, че волята на мнозинството не се слуша. Това е първият знак, че нашата система е счупена.''

''Възхищавам се на хората, които могат да говорят истината.''

''Един момент на осъзнаване струва колкото хиляда молитви.''

''Возих се в такси онази вечер и с шофьора започнахме да си говорим за живота, когато изведнъж той казва: ''Хаосът и творчеството вървят ръка за ръка заедно. Ако загубиш един процент от хаоса си, губиш креативността си.'' Казах, че това е най-брилянтното нещо, което съм чувал. Трябваше да го чуя преди години.''