Уолтър Уайт и Джеси Пинкман от ''Breaking Bad'' увековечени с бронзови статуи

  • Сподели:
Уолтър Уайт и Джеси Пинкман от ''Breaking Bad'' увековечени с бронзови статуи

Статуи на двама емблематични персонажи от сериала на АМС ''Breaking Bad'' бяха открити в Албакърки, Ню Мексико, с участието на Брайън Кранстън и Арън Пол.

Бяха наркодилъри. Убийци. Опасни престъпници, нарушаващи почти всеки закон, който можете да си представите. Сега обаче Уолтър Уайт и Джеси Пинкман си имат собствени статуи в родния град на сериала Албакърки, Ню Мексико.

Градът откри бронзови статуи в реален размер на телевизионните герои в конгресния център на Албакърки.

Статуите показват Уолт, държащ характерната си шапка на Хайзенберг отстрани, застанал до Джеси.

На откриването присъстваха и двамата актьори, заедно с Дийн Норис, създателят на поредицата Винс Гилиган и членовете на актьорския състав на ''Better Call Saul'' Рия Сийхорн, Майкъл Мандо и Патрик Фабиан.

Сред гостите присъстваше и Питър Гулд, съавтор на ''Better Call Saul''.

Близо 230-килограмовите статуи са създадени от скулптора Тревър Гроув и са дарени от Sony Pictures Television, която продуцира драмата на AMC.

Гилиган сподели, че малка восъчна статуя на Уолт, създадена от Гроув, е била катализаторът за бронзовите фигури.

''Беше толкова невероятно, че просто нямаше как да не замисля. Какво би станало ако Тревър може да извае версия на Уолтър Уайт в реален размер от бронз? Ще може ли да направи подобна и на Пинкман?''

Режисьорът също отбеляза:

''Знам, че някои хора ще възроптаят: ''Уау! Точно от това ли имаше нужда нашия град?'', но нека ви кажа какво виждам аз, когато погледна към тези две произведения на изкуството - виждам двама от най-добрите актьори, които Америка някога е създавала! Виждам ги като герои! Като две по-големи от живота трагични фигури с предупредителни истории, световноизвестни при това.''